Momentka z utkání české reprezentace v inline hokeji proti Slovensku.

Momentka z utkání české reprezentace v inline hokeji proti Slovensku. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Kanada nás bude osekávat, tuší kapitán českých inline hokejistů

  • 0
Skupinu měli na mistrovství světa - víceméně - pro rozehrání. Teď už bude potřeba, aby čeští inline hokejisté dohromady šlapali jako dobře vyladěný "bourák". Coby druhý celek elitní skupiny A se ve čtvrtfinále play-off poměří s výběrem Kanady, třetím týmem ve skupině B.

Klopýtnutí není přípustné - v tom případě by se domácí borci nedobrovolně rozloučili se snem o dalším zlatu, kterým by rádi navázali na ojedinělý úspěch z Pardubic z roku 2011. Hraje se od 18 hodin v ČEZ Areně a kanál ČT Sport utkání vysílá přímým přenosem.

"Nejvíc nás tlačí bota v obranné hře, třeba v zápase s Amerikou (prohra 4:5) to šlo vidět. Všechny naše chyby směrem dozadu potrestali," uvedl pro web turnaje kapitán Martin Vozdecký, nejproduktivnější český hráč, který ve třech předchozích zápasech nasbíral čtyři góly a šest asistencí.

MS v inline hokeji v Pardubicích

Čtvrtfinále - čtvrtek 5. června

Velká hala ČEZ Areny (Elita)
Švédsko - Slovensko 14.00
USA - Německo 16.00
Česko - Kanada 18.00
Finsko - Velká Británie 20.00

Malá hala ČEZ Areny (Divize I)
Chorvatsko - Japonsko 13.00
Maďarsko - Austrálie 15.00
Slovinsko - Brazílie 17.00
Rakousko - Lotyšsko 19.00

Naštěstí má prohřešky hokejistů v poli kdo "hasit". Tak zkušeným gólmanem jako má Česko se nemůže pochlubit žádný jiný tým. "Rozhodně se můžeme odrazit od výkonu brankáře, protože Dušan Salfický chytá výborně," vyzdvihl Vozdecký.

Zatímco jeho mužstvo zaváhalo pouze proti Američanům a Slováky i Velkou Británii s přehledem porazilo (5:2 a 7:1), obhájci bronzových medailí z Kanady přemohli pouze Německo ve svém úvodním duelu a oběma skandinávským soupeřům Finsku i Švédsku podlehli. Ovšem ne nějak dramaticky, rozdíl ve skóre byl opravdu těsný.

"Bylo vidět, že si umí vytvořit tlak. Proti nám budou chtít hrát hodně hokejově a budou určitě osekávat jako vždy - klasická Kanada," uvedl Vozdecký na adresu hráčů země javorového listu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž