Nohejbal, ilustrační foto

Nohejbal, ilustrační foto | foto: Dalibor Glück, MAFRA

4:0, 5:2. Náskok nestačil, karlovarští nohejbalisté uhráli pouze bod

  • 0
Nejsou na postupových příčkách, jenže na dlouholetého favorita a mužstvo patřící do extraligové nohejbalové elity si troufly. Čakovice o víkendu obraly o bod karlovarský Liapor. Pro Vary ztráta. Veliká ztráta. Vedly už 4:0 a 5:2, poslední bod je dělil od vítězství. „Je to další promrhaný bod,“ štve trenéra Gerharda Knopa.

Není to zatím nejlepší sezona. Nohejbalisté ji rozjeli pomaleji, než bývá zvykem. Po devíti kolech mají dvanáct bodů. Už čtyři zápasy nedokázali přetavit ve výhru. Dva z nich dokonce prohráli. Zrovna Čakovice se zdají být neoblíbeným protivníkem. Ve druhém kole dokázaly na kurtu ve Varech vyhrát 6:4, v sobotu se vytáhly i v domácím prostředí. I když tentokrát se o body podělily.

„Vstup do zápasu jsme měli výborný. Vedli jsme 4:0 a zdálo se, že zápas kontrolujeme a v pohodě dovedeme do vítězného konce.“

Mýlka. Domácí se nepoložili ani za stavu 2:5. Zápas mohla ukončit trojice Jakub Medek, Tomáš Bíbr a Michal Kokštein. Jenže v souboji papírově slabších trojic prohráli 5:10 a 3:10. A Čakovice vycítily šanci.

„Stav 2:5 se prohrává málokdy, většinou vedoucí tým brzy zápas ukončí ziskem šestého bodu,“ uvědomuje si karlovarská družina. V sobotu bylo vše jinak. Nohejbalová senzace nebrala konce. Zdánlivě prohraný zápas domácí dotáhli do remízového konce. I díky chybným výrokům rozhodčích. Poslední míč rozhodl špatný verdikt a Liapor cítil křivdu.

„Neuvěřitelná změna rozhodnutí dala soupeři šanci na reparát a tu už soupeř využil,“ smutnil Knop. Poslední dvojice Vanke - Kokštein zvládla první sadu, rozhodující třetí ztratila nejtěsnějším možným rozdílem 9:10. „I proto je bod víc ztrátou, než ziskem.“ Nohejbalisté chtěli upevnit druhou příčku a přiblížit se play-off, remíza tým nabádá k ostražitosti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž