Plavec plzeňské Slavie VŠ Jan Šefl získal v městském bazénu na Slovanech šest individuálních titulů.

Plavec plzeňské Slavie VŠ Jan Šefl získal v městském bazénu na Slovanech šest individuálních titulů. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Výš než svoje tituly stavím medaile ve štafetě, říká plavec Šefl

  • 0
Celkem osm českých rekordů padlo na Zimním mistrovství republiky plavců v Plzni. Králem se stal domácí Jan Šefl, který získal šest individuálních titulů, další tři medaile pak přidal ve štafetách.

Šampionát vůbec lámal nejlepší tuzemské výkony. Z osmi českých rekordů si dva připsala Barbora Závadová, jeden přidala v neděli Simona Baumrtová a zbývajících pět patří štafetám.

Ani šest titulů ale zdaleka není Šeflův rekord. „Před rokem jsem tady vybojoval ještě o jedno zlato více,“ připomněl loňský šampionát.

Kterého z letošních titulů že si Plzeňan cení nejvíce?

„Daleko výš než individuální zlata stavím medaile ve štafetách. Letos jsme tady získali dvakrát stříbro a jeden bronz. To je více než loni,“ doplnil Šefl.

Bazén na Slovanech zná dokonale, vždyť je stále členem Slavie VŠ Plzeň. A i když se většinu času připravuje pod trenérem Strnadem v Praze na Strahově, je pro něj tím pravým domácím prostředím.

Plzeňské rekordy

  • Barbora Závadová:
    - 400 m volný způsob - 4:07,30
    - 200 m motýlek - 2:09,79
  • Simona Baumrtová:
    - 200 m volný zprůsob - 1:56,67

Ve štafetách překonali po dvou rekordech muži Komety Brno a ženy KPS Ostrava, plavkyně Bohemians Praha pak v polohovém závodu na 4x100 metrů vymazaly z tabulek 13 let starý rekord svých klubových předchůdkyň.

„Troufám si ale tvrdit, že bych byl stejně úspěšný kdekoliv jinde. Přesto je příjemné zazávodit si před zraky rodičů a známých,“ vyznal se český šampion. V Plzni tak zužitkoval dobrou formu, s níž se nedávno prezentoval na mistrovství světa v katarském Dauhá.

Doma ovládl závody na 100 m polohově, 50 m volný způsob, 50 m znak a všechny motýlkářské tratě na 50, 100 i 200 metrů.

Teď už se Šefl hodlá věnovat jen vánočním radovánkám a odpočinku. „Energie jsem teď hodně vydal, takže ji potřebuji zase načerpat,“ usmál se plavec. Až v polovině února se chystá na soustředění v Jihoafrické republice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž