Archivní foto - Teplice vs. Vysoké Mýto

Archivní foto - Teplice vs. Vysoké Mýto | foto: Martin Adamec, MAFRA

Tady to mydlíme jinak, vzkazují Teplicím futsalisté Mýta

  • 0
Zeje mezi nimi propast osmnácti bodů, což hovoří samo za sebe. Futsalisté vysokomýtského Nejzbachu, v tabulce pátí, půjdou do dnešního domácího střetnutí s vedoucími Teplicemi (od 20 hodin) v roli jasných outsiderů. Ale dosud neporaženému soku z lázeňského města se budou snažit cestu k dalšímu vítězství co nejvíc znepříjemnit.

Hráči teplické Balticflory mohou víceméně počítat s tím, že si po zápase budou „lízat“ rány.

„Uvidíme, jak bude Teplicím vyhovovat náš styl, jelikož my to tady mydlíme trochu jinak,“ poznamenal kapitán Mýta Pavel Formánek. „Chceme si to s nimi rozdat, ačkoliv jde o mančaft, který je úplně někde jinde než my. Nemáme co ztratit, takže si chceme zápas užít. Bude to i svátek pro lidi,“ pokračoval. V prvním vzájemném mači Teplice v říjnu zvítězily 8:4, v poločase však Nejzbach prohrával pouze 1:2. To bylo ještě za trenéra Marka Kopeckého; nyní již vysokomýtské střídačce šéfuje Roman Páral.

„Teplice se vyznačují technickým futsalem s velkou rotací hráčů. Bude důležité, jak nám zachytá Libor (Gerčák). Podstatná bude také produktivita. Uspět se s nimi dá jedině tehdy, když proměníme naše příležitosti,“ uvažoval kouč Páral.

Mistrovská Chrudim, aktuálně druhá za Teplicemi, se rovněž od 20 hodin předvede na palubovce brněnského Tanga. Chrudim šestý celek nejvyšší soutěže v předchozím měření sil přehrála 5:2 a v podobném duchu by si s ním chtěla poradit i teď.

Utkání bude dalším testem pro brazilského střelce Dentinha, který se v pondělí proti Kladnu vrátil po zranění. „Na to, že tři měsíce nehrál, to bylo velmi dobré. Uvidíme, jak to zvládne, má za sebou teprve pár tréninků a potřebuje absolvovat delší fyzickou přípravu,“ uvedl asistent trenéra Chrudimi Jaroslav Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž