OBRAZEM: Černobílý svět. Čech, Ledecká či Palát nafotili kalendář

  • 0
Portréty v černobílém provedení. Na takovou podobu kalendáře pro rok 2021 vsadila agentura Sport Invest, která zastupuje české sportovní hvězdy včetně olympijských vítězek Ester Ledecké a Martiny Sáblíkové. Autorem fotografií je Tomáš Třeštík.

„Snažím se, aby se od sebe jednotlivé kalendáře odlišovaly. Pro rok 2020 jsme udělali výrazný, barevně opulentní kalendář, který byl hodně expresivní. Takže jsme se rozhodli ubrat barvy a soustředit se více na výraz a práci se sportovci jako modely než na efekt,“ popisuje fotograf Třeštík. „Snažil jsem se o čisté, intimní portréty, ne ve smyslu nahoty, ale dialogu mezi mnou a tím, koho fotím.“

Jelikož má Sport Invest velké množství klientů z různých sportovních odvětví, stejně jako před rokem vznikly tři verze kalendáře: v jedné je větší počet fotbalistů, v druhé hokejistů a ve třetí zase převažují zástupci ostatních sportů. Největší hvězdy jsou pak ve všech třech variantách.

Kalendář není stejně jako v předešlých letech určený ke komerčnímu prodeji. Do tisku šlo 1 440 kusů, což mu dodává na unikátnosti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž