OBRAZEM: Jak ukrajinský bijec Vladimir Kličko vyřídil dalšího soupeře

  • 18
Ten příběh už začíná být poněkud fádní. Před zápasem se soupeř kasá, že se Vladimir Kličko konečně změří s pořádným protivníkem a boxerský svět uvidí parádní souboj. Jenže přijde samotný zápas a Kličko strojovými pohyby dostává soupeře pod tlak a nakonec ho knokautuje.

Naposledy se to stalo v sobotu, když ukrajinský šampion v šestém kole vyřídil Američana Tonyho Thompsona a obhájil titul mistra světa organizací WBO, WBA, IBF a IBO.

Šestatřicetiletý Kličko neprohrál už osm let a výhrou nad Thompsonem si připsal jedenapadesáté K.O. v kariéře. Zápasů odboxoval o deset víc, poražen odešel jen třikrát.

Oba soupeři už se jednou v ringu setkali. Souboj v červenci roku 2008 ukončil Kličko v 11. kole také před limitem, ale Američan mu byl zdatným soupeřem.

Thompson od té doby boxoval pětkrát a všechny duely vyhrál. Fanoušci se tak těšili, že konečně uvidí vyrovnaný boj. Američan však ukázal nejvíc odvahy hlavně v úvodních dvou kolech.

Pak už získával převahu ukrajinský drtič Kličko, který dodržel zaběhnutý model. Soupeře nechal před utkáním mluvit a v ringu ho umlčel přesnými zásahy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž