SOUSTŘEDĚNÁ. Denisa Štenglová ze Sokola Břve sice nepostoupila ze základní...

SOUSTŘEDĚNÁ. Denisa Štenglová ze Sokola Břve sice nepostoupila ze základní skupiny mistrovství republiky nohejbalistek v singlu, ale na kurtech v Chabařovicích nechala stejně jako ostatní duši. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Nohejbalová suverénka vládne dál. O víkendu přidala už patnáctý titul

  • 0
Česká nohejbalová superstar Lenka Cibulková pokračuje ve sbírání českých titulů. Další přidala do sbírky o víkendu v Chabařovicích, již 15. mistrovství republiky v singlu si podmanila: sedm zápasů, sedm vítězství a ztráta jednoho jediného setu.

Ve finále se českobrodská ikona utkala s klubovou parťačkou Lucií Vokáčovou a svoji nejdramatičtější partii otočila na 2:1 (-9, 9, 8).

Její soupeřka si zranila kloub palce na noze, ale statečně dohrála. „Finále bylo úžasné, stejně jako celý turnaj,“ pochvaloval si Vlastimil Pabián z pořadatelského štábu.

Cibulková je nejen multišampionkou republiky, ale i několikanásobnou mistryní světa a Evropy. A také úřadující Nohejbalistkou roku.

Nohejbalu se věnuje již 22 let; tehdy se totiž v Českém Brodě „narodil“ ženský oddíl z manželek, přítelkyň a sester zdejších nohejbalistů.

Bronz získala Veronika Malátová z Útěchova poté, co jí zápas o 3. místo skrečovala kvůli zranění lýtka Růžena Řeháková z Vršovic. Na antukových kurtech v Chabařovicích se sešlo 17 žen ze sedmi klubů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž