Nemocný Schwarz se prodral nahoru

I t e a - Druhá etapa řecké Rallye Akropolis dnes nic nezměnila na pořadí na prvním a druhém místě, která stále patří jezdcům továrního týmu Ford. V čele sedmého závodu mistrovství světa se drží Skot Colin McRae, který má před Carlosem Sainzem ze Španělska náskok 48 sekund. Na třetí místo se probojoval z páté pozice po první etapě vedoucí muž šampionátu Richard Burns se subaru, který na McRae ztrácí více než tři minuty.

Němec Armin Schwarz, který bojuje s angínou a horečkami, se s vozem Škoda Octavia posunul z devátého místa na šestou příčku. "V krku už mě tolik nebolí, takže mohu lépe jíst a pít. Pořád se ale cítím unavený a slabý," postěžoval si. "Zvolili jsme rozumné tempo, zatímco ostatní se stále příliš ženou a ve zdejších náročných podmínkách za to platí," vysvětlil Schwarz taktiku, jakou pro závod zvolil.

"Hodně mi dnes pomohlo rozhodnutí komise organizátorů o zrušení pravidla, že během soutěže musejí všechny posádky nosit žáruvzdorné kombinézy. Teploty ve voze dosahují až 50 stupňů Celsia, což během rallye způsobuje dehydrataci a únavu. Tričko a krátké kalhoty jsou tak pro všechny mnohem pohodlnější," objasnil německý jezdec.

"Když jsem se dnes odpoledne v servisu podíval kolem sebe, nechtělo se mi uvěřit, že jsem teprve v polovině soutěže. Taková je ale Rallye Akropolis," pravil. Schwarz si pochvaloval především dobře fungující auto. "Jen jsem měl trochu problémy s diferenciály. Tým mechaniků mi však všechny vymění, abych zítra mohl opět vyrazit na trať," dodal Schwarz.

Problémům neušel ani Francouz Francois Delecour, který byl po úvodní etapě třetí. V předposlední rychlostní zkoušce vzplál motor jeho peugeotu, a přestože se ho podařilo uhasit, dojel Delecour se ztrátou deseti minut na McRae a patří mu až třinácté místo.

Výsledky - po druhé etapě:
1. McRae (Skot.) 3:01:09,0, 2. Sainz (Šp./oba Ford) -48,1, 3. Burns (Brit.) -3:08,1, 4. Arai (Jap.) -7:47,9, 5. Kankkunen (Fin./všichni Subaru) -7:51,8, 6. Schwarz (Něm./Škoda Octavia) - 8:31,6, 7. Bachašab (Saúdská Arábie/Toyota) -12:11,8, 8. Richelmi -13:00,2, 9. Dor (oba Fr.) -13:11,2, 10. Papadimitriou (Řec./všichni Subaru) -13:53,0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž