Nejlepší byl Nedvěd

A m s t e r d a m -
Nastřelil tyč, přihrával do největších šancí českého týmu. Pavel Nedvěd byl opět vynikající, a proto v hodnocení MF DNES dostal excelentní známku devět. Nejvyšší v bodování je desítka, nejnižší jednička. Střídající hráči nebyli hodnoceni.

PAVEL SRNÍČEK - 8

Je zažraný do fotbalu, v životě nic nevzdá. V 17. minutě vyrazil těžkou střelu Kluiverta, míč uskočil a dral se po něm Zenden. Brankář zabral jako býk v aréně, nohy mu podkluzovaly, ale stačil doběhnout. Obrovská vůle, to je přesně Srníček.

KAREL RADA - 8

Špatné vystoupení s Německem bylo zapomenuto. Snažil se, hrál aktivně, a především zodpovědně. Přesně, co se žádá od šéfa obrany.

RADOSLAV LÁTAL - 6

Naposledy hrál od začátku zápasu v listopadu zrovna proti Nizozemcům. Tehdy vyhořel na bleskurychlém Overmarsovi. Včera ho pro změnu proháněl hbitý Zenden. Časem ho usměrnil do klidové polohy.

TOMÁŠ ŘEPKA - 7

Tušil, jak umořit Kluiverta. Nebránil těsně, někdy si ho pouštěl až hodně od těla. Přesto zabránil všem nebezpečím. Někdy až úspěšným skokem do střely.

PETR GABRIEL - 7

Nejtvrdší muž dostal na starost blonďatého elegána Bergkampa. Souboj dvou fotbalových stylů. Žádné minely se obránce nedopustil.

KAREL POBORSKÝ - 6

Hrozivé akce Nizozemců mířily po jeho straně. Tenhle "průvan" nedokázal zpočátku utišit. Poprvé ve 40. minutě vybojoval míč. To je na "jezdce" jeho ražení pozdě. Po přestávce se projevil mnohem výrazněji.

PAVEL NEDVĚD - 9

Od 22. minuty žil ve strachu. Dostal žlutou kartu od rozhodčího Colliny, který ho nemiluje a už dvakrát za život vyloučil. Byl opatrný v zákrocích, ale neubral ve snaze. Patřila mu první nebezpečná střela českého týmu ve finiši první půle, pak nahrával do největších šancí, jež Poborský a Koller nezakončili.

JIŘÍ NĚMEC - 6

Hraje, co od něj trenér očekává. Brzdí rozjíždějící se akce soupeře. Vedle energických Nizozemců občas vynikly jeho pomalejší reakce, přesto působil spolehlivě.

TOMÁŠ ROSICKÝ - 6

Mladík, jehož Evropa pořádně nezná. Nizozemci asi tušili, co se v něm skrývá, tak ho nenechali ani otočit s míčem.

VLADIMÍR ŠMICER - 5

Stejně jako v Liverpoolu se postavil do zálohy, ale na opačnou levou stranu. Vypadal zaraženě, moc se nedostával do akcí.

JAN KOLLER7

Popatnácté v národním týmu, ale poprvé sám na hrotu. A proti němu jeho "dvojník" Stam. Nedal gól, ale moc k němu nechybělo.



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž