Na šampionát týmů pojede Olejník

Praha - Trenér českých stolních tenistů Miroslav Cecava se rozhodl na mistrovství světa týmů, které začíná 1. března v katarském Dauhá dát přednost Martinu Olejníkovi před loňským domácím šampionem Josefem Plachým. Olejník tak doplní kvarteto Petr Korbel, Richard Výborný, Tomáš Pavelka a Marek Čihák.

Cecava o zařazení Plachého do celku dlouho uvažoval. "Měl jsem velké dilema, ale nakonec mi do složení vzhledem k budoucím soupeřům úplně nezapadl," vysvětlil kouč své rozhodnutí.

Češi se ve skupině C utkají s Dány, Řeky, Nizozemci, Srby a Španěly. "Máme to dost těžké a věřím, že v tomto složení každého hráče využiji a že máme šanci postoupit výše," řekl trenér.

České reprezentantky čekají rovněž v 'céčku' Spojené  státy, Belgie, Ukrajina, Nový Zéland a Thajsko. Trenér Aleš Sviták vybral kvintet Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská, Jana
Dobešová, Alena Vachovcová a Dana Hadačová.

"Žádný háček jsem neřešil. Prostě mám pět hráček," konstatoval Sviták.

Jelikož jsou české týmy v nižší divizi, nemohou hrát podle nových pravidel o medaile. "Je to divné, kruté, ale je to tak," řekl již dříve Cecava pro ČTK.

"Že nás dali dolů, je skandál. Ale postihlo to také Bělorusy, aktuální mistry Evropy," zlobil se Korbel minulý týden v on-line rozhovoru pro čtenáře serveru iDnes.

Reprezentace jsou od neděle na soustředění v Ostravě. V pondělí dorazila Dobešová, mužskou sestavu zkompletuje úterní příjezd legionářů Olejníka z Německa a Výborného z Itálie.

Nominace na MS družstev:
Muži:
Petr Korbel, Richard Výborný, Tomáš Pavelka, Marek Čihák, Martin Olejník. Trenér: Miroslav Cecava.
Ženy: Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská, Jana Dobešová, Alena Vachovcová, Dana Hadačová. Trenér: Aleš Sviták.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž