Diskuze

Zvláštní finále, souboj generací a zlatá Ščerbakovová. Březinová si pohoršila

Anna Ščerbakovová je poprvé světovou šampionkou v krasobruslení. Dva dny před svými 17. narozeninami usedla mladá Ruska na trůn, když v souboji dvou krasobruslařských generací porazila o osm let starší Jelizavetu Tuktamyševovou, mistryni světa z roku 2015. Eliška Březinová si ve finálovém večeru o jednu příčku pohoršila na konečné 22. místo, které by jí mělo zajistit olympijské hry.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krasobruslení je již desítky let kombinace technické a estetické části (jo, před 60 lety se ještě neskákalo, ale to je "pravěk"). V poslední době, stejně jako ve všech ostatních estetických disciplínách, se pravidla upravovala tak, aby se rozhodlo na sportovišti, ne ve sboru sudích. Zvlášť, když každý sudí je zaujatý a preferuje jiný styl, jiné přednosti a odsuzuje zas jiné prohřešky proti dokonalosti v té dané disciplíně (nebo je politicky angažovaný).

Prostě je to stejné jako jinde, součet dá výsledek. A pokud někdo výkonnostně odskočí v jedné části, tak může být nejlepší, když zvládne jakž takž druhou část.

Ale vždy se jedná o přechodné období, kdy časem bude tento "styl" dohnán a i soupeřky budou skokanský excelovat a pak už bude možné se posunout dopředu jen skrz estetické provedení. Za pár let budou stesky na skoky jen "k pousmání".

Btw: krásná ukázka je biatlon, kdy už dávno nestačí ani skvěle střílet a ani skvělé běhat.

1 0
možnosti

J32i42ř28í 46V56a32i64g98l

27. 3. 2021 8:21

Řekl jsem, že na vás nebudu už reagovat. Ovšem, pokud někdo napíše snůšku takových nesmyslů jak vy, nemohl jsem to dodržet.

Za prvé - před 60 lety se neskákalo (jak píšete)???!!! Jistě, ne čtveráky! Ale je to pravěk, opravdu to nelze srovnávat s dneškem, tudíž, proč tak činíte?

Za druhé - rozhodčí museli být hodně zaujatí, když dali za programové komponenty stejné (na setiny) body čistě zajeté jizdě Hendricckx a tomu paskvilu (na programové komponenty) co předvedla Trusová, bez jakých koli transitions - jen přejížděla na další skoky - aby z nich padala.

Za třeti - cituji:"Btw: krásná ukázka je biatlon, kdy už dávno nestačí ani skvěle střílet a ani skvělé běhat." Tak to je perlička:-) Srovnávat technicko-estetický sport (krasobruslení) - s biatlonem!!! Fakt perla.

1 2
možnosti

Prý trpaslice... :-)

Jak nepřekvapivé, že ten samý člověk ani písmenkem se neotře o japonskou repre, kde je věkový průměr 4 závodnic nižší než těch dvou ruských "blech". A stejně jako na poslední Evropě těch mladičkých závodnic bylo docela dost.

Mimochodem, kluci nemající ani 18 let jsou na tom vývojově mnohdy hůř než ty dívky mající 16 let, ale opět tomu samému nevadí, viz ani zmínka o japonském talentu.

1 0
možnosti

Určování kdy již ano za dospělé a kdy ne bude vždy možné jen podle věku. Stesky některých, že do 18 nemohou závodit jsou sice k diskuzi, ale to je tak jediné, co se a tím dá udělat. A ať se v budoucnu rozhodne jakkoliv, vždy bude někdo tímto rozhodnutím poškozen a jiný zvýhodněn. Protože některé jsou v 15-16 už dospělé, jiné ve 20 vypadají stále jako dívenky.

Mimochodem, při tomto přístupu by si např. Švancer příští rok nezávodil na ZOH, protože vy se neměl jak kvalifikovat v akrobacii.

:-)

1 0
možnosti

P77e76t71r 17N38o19v78ý

26. 3. 2021 23:57

Ale ta vitezka to bylo pirko ladne na lede... cert vem ten pad :-)R^

1 0
možnosti

J12i32ř70í 25V55a25i13g19l

27. 3. 2021 1:14

Seniorské soutěže žen mají být o ženách a ne žačkách (pírkách) jak píšete. Pokud jsou to puberťačky, nechť jezdí juniorky. Ne nebylo na tom nic ladného, byla to nevyvážená jízda pro kategorii žen. V juniorkách - proč ne. Vyváženě jela Hendrickx - jak KP tak volnou. Jinak kazily všechny (z širší špičky). Ale pokud se vám to líbí, proč ne.

0 1
možnosti

J86i79ř90í 69V57a15i90g30l

26. 3. 2021 23:38

Nejprve k Březinové. Jízda se jí nepovedla nic moc, ale to je celkem jedno. Hlavním cílem byl asi postup do BEIJING 2022 a to se povedlo, tak není co řešit.

Jinak celá ta soutěž byla jedna z nejhorších, co jsem na MS viděl. Samozřejmě, že nejsem spokojen se třemi medailemi pro RUS. Tedy se dvěma. Tuktamyshevové jsem přál zlato (pokud ho měla získat RUS), ovšem i ona se dopustila chyb. Titul má správně Šcerbaková i když i ona udělala ve volné chyby. Ovšem potěšila mi svým chováním po zisku titulu. Bylo to takové bezprostřední, dětské. Jaký rozdíl oproti Trusové.

Kdo to sledoval, jistě viděl ten prázdný a tupě zlý pohled Trusové už při odjezdu z ledu a pak ne sedačce, tu radost, jak další kazily. Asi si myslela, že jí dají titul a oni ne. Dobře to řekla Kamberská, že tam krom čtveráků nebylo nic, jen jezdění od skoku ke skoku. Je smutné, že tak nevyváženou jízdou dostala i za programové komponenty stejně, jak Loana Hendrickx z BEL. A ano, ta se mi líbila ze všech nejlíp, zajela KP i volnou super a vyváženě.

Ale všeho dočasu. Doufám, že příští rok Kongres ISU posune věkovou hranici. No a i když ne, tak letošní trpaslice (až budou o rok starší) - už stejně jezdit nebudou, jelikož Tutberidze vyprodukuje další klony trpaslic, ve věku 15,5 roku a začne vše od znova. Však i letos na mistrovství RUS - ony letošní medailistky porazily:-).

1 2
možnosti

Tak souhlasím jen s tím, že tohle MS mělo v ženské kategorii slabou úroveň, spousta nervozity a pádů, dále je tu zasloužená medaile Tuktamyševy, škoda toho nezdaru na 3F.

Ščerbakova se v této sezóně trápí, z pěti vystoupení bylo jen jedno čisté - na ruském nároďáku, po zápalu plic není zcela uzdravená a končí jízdy na pokraji sil.

Rozhodně jsem však neviděl nějaký tupý, zlý pohled Trusové, po té krkolomné volné jízdě byla zmatená, nevěděla, na co to bude stačit a Pljuščenko taky nevypadal nadšeně, no a že se křenila na sedačce? Mimo ledovou plochu se kření pořád bez ohledu na dění kolem, je tak trochu střelená, rozhodně bych ji nedémonizoval. Ty PCS měly být nižší, ale i srážka 8 bodů by na bronzu nic nezměnila. Letos jí bude 17, a tak můžeme nadále očekávat její adrenalinové jízdy, dokud si nezlikviduje zdraví.

Kontrolní otázka na technický pojem trpaslice - je trpaslicí 14letá Maja Chromych, která měří 165 cm?

2 0
možnosti

Soutěž skutečně pozoruhodná, počínaje výkonem, po volném programu poslední nizozemské krasobruslařky, která se dostala i před Eliška Březinovou ...

1 0
možnosti