ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Plavecké mistrovství světa ve Fukuoce koronavirus odsunul o další rok

  • 0
Prokletý šampionát? Zdá se, mistrovství světa v plaveckých sportech ve Fukuoce bylo kvůli koronaviru už podruhé o rok odloženo. Mezinárodní federace FINA potvrdila lednové informace médií, že ani letos v květnu se v Japonsku o medaile bojovat nebude. Nový termín byl naplánován na 14. až 30. července 2023.

Nejlepší plavci, skokani do vody, vodní pólisté a akvabely měli ve Fukuoce původně soutěžit loni v létě, ale po přesunu olympijských her v Tokiu do tohoto termínu byl šampionát odložen na letošní 13. až 29. květen.

Dosud poslední mistrovství světa v plaveckých sportech se konalo v roce 2019 v korejském Kwangdžu.

Kvůli pokračující koronavirové pandemii však nebude MS ani v tomto termínu, ale až o více než rok později.

Nový termín šampionátu se dotkne také organizace následujícího mistrovství světa v Dauhá, jež bylo plánováno na listopad 2023.

Nově se v Kataru bude soutěžit v lednu 2024, takže se světový šampionát poprvé uskuteční v olympijském roce. Na léto 2024 jsou naplánovány hry v Paříži.

FINA oznámila, že o opětovném odložení své vrcholné akce rozhodla vzhledem k současné pandemické situaci a protikoronavirovým opatřením v Japonsku. „Toto rozhodnutí jsme přijali v nejlepším zájmu všech zúčastněných,“ uvedl prezident FINA Husajn Musallám.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž