Radost českého týmu po výhře nad Slovenskem.

Radost českého týmu po výhře nad Slovenskem. | foto: Hana Jelínková, Czech Bandy

Češi udolali v prodloužení Slováky a na MS v bandy končí sedmí

  • 1
Česká reprezentace se bude vracet z MS v bandy divize B ve Švédsku se sedmým místem. To vyválčila v prestižním a dramatickém souboji se Slovenskem, který vyhrála 3:2 v prodloužení.

Podobně jako ve čtvrtek s Ukrajinou musel český tým zápas otáčet, byť měl stálou převahu. Slováci dlouho vedli 2:1, českému týmu se nevedlo v koncovce. Až v 54. minutě Jiří Doskočil vyrovnal a stejný hráč po necelé minutě prodloužení rozhodl.

„Nakonec nás paradoxně spasilo to, co nám celý turnaj nešlo. Tresťnák a roh...,“ ulevil si po utkání předseda České asociace bandy Miroslav Samec. „Je to určitě zasloužené vítězství,“ dodal.

Ve finále turnaje si poradilo Estonsko snadno s Velkou Británií 9:3 a vybojovalo si právo účasti v elitní skupině MS v roce 2020. Bronzové medaile si odvezli  Maďaři po výhře 6:0 nad Japonskem.

Letošní turnaj divize A začíná už v sobotu ve Švédsku (Vänersborg, Trollhättan, Boräs). Ve skupině I budou  hrát týmy Švédska, Ruska, Finska a Kazachstánu. Ve skupině II Norsko, USA, Nizozemsko a Německo. První dva týmy ze skupiny I postoupí přímo do semifinále, o zbývající dvě místa se utkají 3. a 4. tým z skupiny I a 1. a 2. tým ze skupiny II (4. II - 1. I a . 3. I - 2.II)-

MS v bandy divize B

Vänersborg, Trollhättan (Švédsko)

O 7. MÍSTO
ČESKO - SLOVENSKO 3:2 v prodl. (1:2, 2:2)
Branky:
54. a 69. Doskočil, 22. Brokl,  - 5. a 29. Kridl

Finále: Estonsko - Velká Británie 9:3
O 3. místo: Japonsko - Maďarsko 0:6
O 5. místo: Kanada - Lotyšsko 2:3
O 9. místo: Ukrajina - Čína 7:2
O 11. místo:  Švýcarsko - Somálsko 9:0


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Trollhättan