Kristýna Malá z České republiky si zkracuje čas žonglováním s míčky během...

Kristýna Malá z České republiky si zkracuje čas žonglováním s míčky během nucené přestávky, kterou způsobil blesk na obloze. | foto: ČTK

Jsem nadšená z toho, jak se mi daří, raduje se softbalistka Malá

  • 0
Proti Belgii Kristýna Malá znovu ukázala své umění na pálce. Proti Slovensku odpálila tříbodový homerun, proti Belgii poslala hned v první směně odpal do pravé části hřiště, který znamenal rovněž tři body. Další úspěšný odpal předvedla Malá ve třetí směně, po němž doběhla pro pátý bod Eliška Stejskalová.

„Jsem nadšená z toho, jak se mi daří. Pomáhá nám také neurovizuální trénink, na který jsme se zaměřily před šampionátem. Zlepšily se mi oči, změny jsou znát, i když mám dioptrie,“ prohlásila Kristýna Malá, která hraje s brýlemi.

České softbalistky na mistrovství Evropy v základní skupině dominovaly

Proti Francii se homerunem blýskla další česká hráčka. Odpal za plot v podání Elišky Stejskalové znamenal dva body, které potvrdily další bezproblémové vítězství českého týmu. „Jsme rády, že jsme splnily cíl. Všechny zápasy byly rozdílem ve směnách, což jsme chtěly,“ prohlásila Kristýna Malá.

Trenér Vojtěch Albrecht ocenil rovněž výkon nadhazovaček. „Výkonnostně se pozvedly. Házejí přesně a plní pokyny, které jim dávám. Daří se nám soupeřky bez problémů eliminovat,“ těšilo českého trenéra, který nejlepší českou nadhazovačku Veroniku Peckovou zatím šetřil do dalších zápasů.

„V další fázi turnaje se Češky utkají se třemi předními týmy z jiných skupin, utvořily se dvě čtyřčlenné skupiny, kde se hraje každý s každým,“ informoval mluvčí České softbalové asociace Jiří Uhlíř.

Už v úterý se české družstvo střetlo v Arrows Parku v Ostravě-Porubě se Španělskem, které porazilo 10:3. Ve středu ho na stejném místě čeká Velká Británie a (11.45) Irsko (20.45).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž