Moderním pětibojařkám vládla Italka

Ústí nad Labem - Královnou evropského moderního pětiboje se stala Ital Claudia Corsiniová. Až za ní skončily druhá Francouzka Axelle Guiguetové a třetí Sian Lewisová z Británie. Alexandra Kalinovská po solidním výkonu a skvělém šermu doběhla osmá. Další reprezentantka Olga Vožnílková skončila až osmadvacátá a Lucie Grolichová byla o dvě místa horší. V soutěži týmů vyhrály pětibojařky Velké Británie před Italkami a Polkami. Česká trojice obsadila šesté místo.

"Kalinovská poskládala hezký pětiboj. Osmé místo je v té konkurenci opravdu výborný výsledek," hodnotil trenér Jakub Kučera. Češka solidně střílela a zazářila v šermu, ve kterém skončila druhá. "To bych vyzdvihl," doplnil Kučera. V plavání si všechny reprezentantky ve výsledkové listině pohoršily. 

Při parkuru se spustila bouřka s hromy a blesky a mnoho pětibojařek mělo s těžkou tratí problémy. Hodně trestných bodů za shozené překážky měly Grolichová i Voženílková, Kalinovská škobrtla jen dvakrát. "Holky měly obtížné koně. Kvůli ztrátě přišel tým o možnost bojovat o stupně vítězů," konstatoval Kučera.

V závěrečném běhu sice Kalinovská trochu ztratila, ale předběhla bronzovou olympijskou medailistku Kate Allenbyovou z Británie. Ostatní Češky šetřily síly na nedělní štafetu.

Ve štafetě mužů nenastoupí mistr Evropy Libor Capalini, aby si odpočinul před mistrovstvím světa armád. Družstvo v sobotu vytvoří Ondřej Křivský, Michal Michalík a Michal Sedlecký.

Ženy: 1. Corsiniová (It.) 5548 b., 2. Guiguetová (Fr.) 5476, 3. Lewisová (Brit.) 5464... 8. Kalinovská 5376, 28. Voženílková 4896, 30. Grolichová 4752.
Týmy: 1. Velká Británie 16.232, 2. Itálie 15.952, 3. Polsko 15.880 ...6. Česká republika 15.024.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž