Miss aerobik 2002 bude známa v sobotu večer

Praha - Nejpůvabnější sportující dívka či žena tohoto roku bude známa už tuto sobotu večer. Vzejde ze soupeření deseti finalistek 7. ročníku soutěže Miss aerobik ČR Open 2002. "V názvu soutěže je slovo Open, protože už poněkolikáté se mohou zúčastňovat i děvčata a ženy ze zahraničí," uvedla ředitelka soutěže Jana Hajsová z agentury CARE ALFA, která celou akci pořádá. Z třicetičlenného červnového semifinále se mezi deset nejlepších vklínily tentokrát dvě Slovenky.

Přitažlivé klání s bohatým doprovodným programem proběhne od 17.00 tradičně v Kongresovém sále pražského hotelu Olšanka, celým večerem bude provázet moderátor Petr Salava a vedle něj se mimo jiné představí zpěváci Helena Vondráčková a Petr Muk.

Soutežící jako každoročně čekají čtyři disciplíny. První je ukázka cvičební hodiny aerobiku pod dohledem lektorky Olgy Šípkové, mistryně světa ve sportovním aerobiku z roku 1997. Následuje konverzace s vylosovanou osobností, připraveni na krátký rozhovor s finalistkami budou Ivan Mládek, Josef Dvořák, Rudolf Hrušínský nejmladší, Pavel Zedníček, Petr Novotný, Michal Nesvadba, Petr Muk, Václav Faltus, Pavel Zuna a Josef Carda.

Poté dívky čeká minutový sprint na rotopedu, jediná disciplína, jejíž výsledky lze objektivně změřit. Vítězkou se stává ta, která ujede pomyslnou největší vzdálenost. Jinak má hlavní slovo patnáctičelnná odborn porota. Ta i diváci se nakonec mohou těšit na závěrečnou nejoblíběnější disciplínu, jíž je proměnáda v plavkách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž