Medailové ambice pohřbila jízda na koni

  • 1
Ústí nad Labem - Českým moderním pětibojařům se evropský šampionát v domácím prostředí nevydařil ani ve štafetě. V závěrečném závodě v Ústí nad Labem trio Michal Michalík, Michal Sedlecký a Ondřej Křivský obsadilo až dvanácté místo, když je o boj o lepší umístění připravil stejně jako na červencovém mistrovství světa parkúr. Mistry Evropy se stali Maďaři, kteří tak napodobili své ženské kolegyně.

Zatímco v Pesaru Michalík s Křivským, jejichž partnerem byl tehdy Martin Dvořák, dokončili závod ještě na důstojném čtvrtém místě, na severu Čech je katastrofální jízda na koni stála propad mimo elitní desítku.

"Špatně jsme mezi kluky rozdělili vylosované koně. Dostali jsme jednoho opravdu těžko zvládnutelného," řekl ke kritickému okamžiku závodu trenér Jakub Kučera. 

Volba padla po dohodě trenérů na Michalíka, ten se ale opakovaně musel potýkat s odepřením poslušnosti zvířete, navíc i jeho kolegové hojně shazovali překážky. "To nás eliminovalo z boje o lepší pozice," konstatoval Kučera, ale přiznal, že ani před čtvrtou disciplínou neměli jeho svěřenci rozjetý závod vyloženě na medaili.

"Kluci lehce nadstandardně zastříleli a zašermovali, ale rozdíly byly jen minimální, takže jízda na koni pro nás všechno rozhodla," dodal.

Domácí reprezentace se tak musela spokojit na ústeckém šampionátu s jedinou medailí, kterou získaly ženy v pondělní štafetě.

Výsledky - muži, štafety:  1. Maďarsko (Horváth, Kállai, Füllep) 5576 b., 2. Bělorusko
5548, 3. Švédsko 5528, ...12. ČR (Michalík, Sedlecký, Křivský) 5104.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž