Málek splnil nejmírnější evropský limit

Zlín - Nepostřehnutelných pět setin vteřiny dělila zlínského plavce Daniela Málka od dvojnásobného triumfu na Českém poháru v nekrytém bazénu v Praze-Podolí. Ke spokojenosti mu však chybělo mnohem víc. Třiatřicetiletý Málek usiloval o limit pro srpnové mistrovství Evropy v Budapešti.

Na padesátimetrové trati prsařů pokořil jen základní limit C, který zdolal už v rozplavbě. Čas 29,24 sec. byl ale od limitu B vzdálený ještě 27 setin.

"V jeho silách je mnohem víc, Danovou povinností je dosáhnout na béčkový limit," domníval se Málkův trenér Petr Přikryl z SK Zlín.

V polovině finálového závodu na 100 metrů ztrácel na vítězství už 63 setin, souboj ale nakonec vygradoval do strhujícího finiše. Na zlatého Fučíka nakonec Málek ztratil 5 setin.

"Moc mu nepomohlo počasí, v Praze foukal nepříjemný vítr a bylo hodně chladno," upozornil Přikryl, podle kterého bude další příležitost na splnění ostřejšího limitu v závěru června při závodech ve Slovinsku.

Dvě finálová umístění ve stometrových závodech přidala další zástupkyně Zlína na dubnovém mistrovství světa Marcela Kubalčíková. Volným způsobem obsadila dělené třetí místo, mezi motýlkářkami skončila pátá.

"Kvůli pracovním a studijním povinnostem musí plavání omezovat, proto jsou to velice slušná umístění," podotkl Přikryl, kterého osmým místem ve znakařském závodě na 200 metrů potěšila i 18letá naděje Markéta Strapková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž