Diskuze

Ponižovala gymnastky. Trenérka hvězd dostala osmiletý distanc

Bývalá trenérka americké reprezentace Maggie Haneyová dostala osmiletý zákaz působení v gymnastice za to, že ponižovala a urážela své svěřence. Pokud se bude chtít po uplynutí trestu k působení v gymnastice vrátit, čeká ji ještě dvouletá podmínka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Zřejmě si paňmáma vzala vzor z americké armády, kde je (bylo?) toto naprosto normální ve snaze o "zocelení" vojáků :-PRv

0 1
možnosti
MM

Americane jsou porad jeste slaby cajicek v porovnani s rusaky a jejich zocelovanim.

0 0
možnosti
OU
MM

pred nejakymi lety australsky Institut Sportu rozvazal pracovni pomer s cinskou gymnastickou trenerkou na zaklade jejich extremnich treninkovych metod, kde podobne ponizovala a tyrala australske gymnastky.

Puvodne se nad tim snazili zavirat oci, ale kdyz jim byly predlozeny konkretni dukazy stale vetsim poctem osob, pani trenerka byla po 2 letech poslana zpet do Ciny.

0 0
možnosti
JP

"Z vyšetřovacích dokumentů vyplývá, že na ně pravidelně ječela, nadávala jim a vyhrožovala, vyhazovala je z tréninku, nutila trénovat a závodit se zraněním a ponižovala je kvůli nadváze."

Řekl bych běžné praktiky sportovních trénérů, i když možná ne všech.

"ječela, nadávala jim a vyhrožovala" - stačí se podívat na běžný fotbalový nebo hokejový zápas, kde o projevy trenérů není nouze.

"vyhazovala je z tréninku" - pokud se sportovec nějak proviní, je to pro mnohé trenéry způsob, jak udržet disciplínu.

"nutila trénovat a závodit se zraněním" - pokud o něco jde, tak je to běžné. Třeba hráči v NHL by mohli vyprávět, když jde o Stanley cup.

"ponižovala je kvůli nadváze" - trenérka/trenér ví, jaká je optimální váha sportovce a snaží se daného sportovce na té váze udržet.

Příjde mi to jako "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde".

7 4
možnosti
AB

Hrace v NHL nikdo nenuti hrat play-off se zranenimi, sami je maskuji pred spoluhraci a trenery, aby mohli hrat. Ale v tom zbytku s tebou souhlasim, treba za tim, co nekdo nazve ponizovanim kvuli nadvaze, se dnes muze skryvat obycejme upozorneni na nejake kilo navic.

2 0
možnosti
MV

Vedení USA Gymnastics odstoupilo z funkcí v organizaci, které hrozí bankrot.

Jestli se chtěli omluvit za to, že trenérčino chování po dlouhá léta přehlíželi, tak mohli finančně přispět obětem. Takhle to spíše připomíná úprk krys z potápějící se lodi.

0 0
možnosti
MV

Omlouvám se, správně mělo být "za lékařovo chování".

0 0
možnosti

Kdo tu trenérku nechápe a odsuzuje, nikdy pořádně nesportoval. Sport je pot, krev a slzy pokud se dělá aspoň trošku srdcem.

2 4
možnosti
BG

Pot, krev a slzy chápu. Ale ponižování nechápu.

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 2
možnosti
DU

A kdo ty holky k tomu nutí? To je povinné býti gymnastkou?

0 0
možnosti
Foto

Trénovat a závodit se zraněním je v gymnastice standard.

A ten zbytek je vicemene standard taky, jen jde o to jestli to chce akceptovat nebo ne. To je prostě součást tréninků, slabsi kusy odpadnou.

1 0
možnosti
PS

P97e49t19r 38S44o38k40o46l

30. 4. 2020 17:03

Nebo se to dá taky brát tak, že někdy "odpadnou" ti chytřejší.

2 1
možnosti
JP

Trenér musí být kromě jiného i psycholog, obzvlášť u ženských. Pamatuji si část rozhovoru s trenérem českých volejbalistek ( jméno jsem už bohužel zapomněl ). Svěřenkyně se mezi sebou začaly hádat a následně se vytvořily skupinky, které mezi sebou nemluvily, což se samozřejmě projevilo na hřišti a rozhodně ne k lepšímu. Trenér to vyřešil tak, že všechny seřval. Svěřenkyně tak měly společného "nepřítele" proti kterému se spojily, začaly spolu komunikovat a hra se výrazně zlepšila. Někteří lidé by to "seřvání" určitě ohodnotili jako ponižování, ale v danou chvíli to asi bylo to nejlepší možné řešení situace.

2 0
možnosti
Foto

kolektivni sporty maji trochu jiná specifika ale v podstate souhlas

0 0
možnosti
BG

Existuje nějaký racionální důvod ponižovat sportovce při tréninku?

9 0
možnosti
PV

Používá se k opakované aktivaci falešného ega.

3 0
možnosti