Belgičan Luca Brecel slaví postup do finále MS ve snookeru.

Belgičan Luca Brecel slaví postup do finále MS ve snookeru. | foto: AP

Z 5:14 na 17:15. Brecel je po historickém obratu ve finále MS ve snookeru

  • 1
Po největším obratu v historii mistrovství světa ve snookeru se Belgičan Luca Brecel probojoval do finále. S Číňanem S’ ťia-chuejem prohrával v semifinále už 5:14, ale nakonec zvítězil 17:15. O titul bude hrát v neděli a v pondělí se čtyřnásobným šampionem Angličanem Markem Selbym, který v sobotu vyřadil Marka Allena ze Severního Irska.

Osmadvacetiletý Brecel pokračuje v životním turnaji. Na světovém šampionátu debutoval v roce 2012 v 17 letech jako nejmladší v historii, ale při dosavadních pěti startech v hlavní soutěži ani jednou nepřešel přes první kolo. Tento týden ve čtvrtfinále porazil anglickou hvězdu Ronnieho O’Sullivana, který obhajoval prvenství a svou rekordní sbírku mohl rozšířit už o osmý titul mistra světa.

V semifinále si Belgičan po velkém vzepětí poradil i s dvacetiletým S’ ťia-chuejem, který se mohl stát nejmladším finalistou mistrovství světa.

„Naprosto neuvěřitelné vítězství. Můj životní zápas. Nevěřil jsem si a úplně se třásl. Celou dobu jsem čekal, že prohraju. Nemohu uvěřit tomu, že jsem to dokázal. Nikdy jsem tu nevyhrál ani jeden zápas a teď jsem ve finále. To je příběh!“ radoval se Brecel.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Snooker, Luca Brecel