Jan Kubíček

Jan Kubíček | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Triatlet Kubíček ovládl celý evropský seriál TNatura

  • 0
Celkovým vítězem evropského seriálu v terénním triatlonu TNatura se stal Jan Kubíček. K premiérovému triumfu triatleta z Chodova posunulo definitivně druhé místo ve slovinské Pokljuce, posledním dílu letošního seriálu závodů konaných pod hlavičkou Evropské triatlonové unie.

V Pokljuce Kubíček nestačil pouze na Belgičana Krise Coddense, na třetím místě doběhl další z Belgičanů Jim Thijs, když o pořadí na stupních vítězů rozhodl znovu až závěrečný běžecký úsek. „Po prvním okruhu jsme byli ve třech, po druhém už ve dvou,“ počítal Kubíček na prvním přídělu z celkových šesti okruhů o délce 1,2 kilometru. S Codensem se stále snažil držet krok. Po každém z kopců musel stahovat přibližně patnáctivteřinovou ztrátu, na rovině se mu to ale vždy podařilo. Až do předposledního kola.

„Zkrácení verze tras do několika okruhů udělalo ze závodu napínavou show až do konce. Chyběl mi kousek, ale o ten byl přeci jen lepší,“ přiznal v cíli, když kontroloval třicet vteřin rozdílu mezi cílovým časem vítěze a tím svým. „Byl to napínavý, slušný souboj,“ zaculil se.

„Zkrácení verze tras do několika okruhů udělalo z Pokljuky show až do konce.“

Jan Kubíček, triatlet z Chodova

Souboj, který pro Kubíčka skončil celkovým vítězstvím v seriálu. Borec z Chodova se objevoval na předních místech ve všech jeho čtyřech dílech. V domácím prostředí Přední Výtoně zvítězil, ve Schluchsee skončil druhý a těsně mimo stupně vítězů skončil pouze na Sardinii, kde bral čtvrté místo.

Mezi ženami v Pokljuce zvítězila Helena Erbenová, která o více než dvě minuty porazila úřadující mistryni světa Němku Kathrin Müllerovou, vítězku Světového poháru Xterra z Prachatic. Třetí doběhla Maud Golsteynová z Nizozemí. Celkově skončila Erbenová v seriálu TNatura čtvrtá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž