Krňávek: Nemohl jsem pořádně dýchat

Karlovy Vary - Ve vaně s teplou slanou vodou tišil v sobotu večer Martin Krňávek bolest z neúspěchu na mistrovství Evropy v krátkém triatlonu. Patřil k favoritům, ale skončil až jedenadvacátý. "Nešlo to, už od druhého okruhu na kole jsem cítil, že to není ono," svěřuje se zastřeným hlasem den poté. Po pohovoru s trenérem Jelínkem se rozhodl nestartovat v nedělním závodě družstev. "Nemělo by to cenu, nemůžu pořádně dýchat, mám něco na průduškách," vysvětluje své rozhodnutí.

"Nevím, co to se mnou je, jakmile závodím v chladnějším počasí mám problémy s dýcháním a v posledních týdnech se to ještě zhoršilo," říká s tím, že už je v pondělí objednaný na vyšetření k lékaři. "Může to být alergie, astma, co já vím?"

V Karlových Varech je doma a propadák v závodě ho mrzí dvojnásob. Ale přesto nevzdal. "Napadlo mě to už na kole, ale lidi tak fandili, že to nešlo." Doběhl do cíle a měl toho dost. "Všichni se nadřou stejně," zauvažoval na téma vítěz a poražený. "Ale když jste na špici o hodně líp tu zátěž snášíte."

Dnes půjde týmu, který pro závod družstev nastoupí po šestnácté hodině  v sestavě Ospalý, Řehula, Matula, Chroustovský a Kulman, alespoň fandit. "Jo, určitě se tam půjdu podívat," dodává.  

Další program před mistrovstvím světa, které se koná za měsíc v Kanadě, vidí hlavně v hledání příčin svých potíží. "Taky tam asi nebude moc teplo. Ale ještě si musím pohlídat Světový pohár, start v Edmontonu má jistých prvních padesát a já jsem zatím šestatřicátý. Proto možná ještě budu muset odjet nějaký závod druhé kategorie Světového poháru. Ještě uvidím."

Martin Krňávek před startem cyklistické části mistrovského závodu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž