krátce z fotbalu

-
Dvouletou smlouvu podepsal v Teplicích nový trenér Petr Rada, asistenty budou trenér "béčka" Petr Němec a Zdeněk Klucký, který na jaře vedl Jablonec.

Sparta by ráda získala útočníka Pavla Verbíře z Teplic, ale nabízených dvacet milionů korun je pro Teplice údajně málo.

Louis van Gaal, nizozemský trenér Barcelony, odstoupil po neúspěšné sezoně, byť měl smlouvu do roku 2002. Už předtím rezignoval dlouholetý předseda klubu Jose Louis Nuňez.

Kamerunský reprezentant Lauren Etame-Meyer, třiadvacetiletý záložník, přestoupil z Mallorky do Arsenalu.

Chelsea nabízí Laziu za chilského útočníka Marcela Salase 17 milionů liber, zhruba 1,03 miliardy korun, což je u anglického klubu rekordní částka.

Do německé ligy jdou Kolín n. R. a Bochum, o třetím postupujícím se rozhodne mezi Chotěbuzí a Mönchengladbachem.

Do francouzské ligy postoupily Lille, Guingamp a Toulouse.

Trenér Francie Lemerre přidal k dosud dvanáctičlenné nominaci na mistrovství Evropy osm hráčů a vyřadil obránce Christanvala a Thurama. Nově se objevili Lizarazu, Djorkaeff, Henry, Petit, Vieira, Deschamps, Desailly a Leboeuf.

Udo Lattek odstoupil v Dortmundu poté, co se tým zachránil v bundeslize. Kandidátem na jeho místo je Matthias Sammer, někdejší libero Dortmundu a Německa, dosud Lattekův asistent.

Finále pohárů, Portugalsko: Sporting Lisabon - FC Porto 1:1 (60. vlastní Secretário 3. Jardel), opakuje se ve čtvrtek. Rusko: Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva 3:2 po prodloužení. Nizozemsko: Kerkrade - Nijmegen 2:0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž