Tři nejlepší páry: Pcheng Čcheng a  Ťin Jang (stříbro),  Suej Wen-ťing a Chan...

Tři nejlepší páry: Pcheng Čcheng a Ťin Jang (stříbro), Suej Wen-ťing a Chan Cchung (zlato), Mišinová a Galljamov (bronz). | foto: Reuters

Favorizovaná čínská sportovní dvojice vyhrála finále Grand Prix

  • 5
Favorizovaná sportovní dvojice Suej Wen-ťing, Chan Cchung vyhrála finále krasobruslařské Grand Prix, vrcholný závod první poloviny sezony. Úřadující mistři světa dnes v Turíně nepředvedli nejlepší volnou jízdu, ale náskok z krátkého programu jim stačil k udržení první pozice před čínskými krajany Pcheng Čcheng a Ťin Jang.

Stříbrní olympijští medailisté z Pchjongčchangu Suej Wen-ťing a Chan Cchung měli problémy při skokové kombinaci i sólovém salchowu a ve volné jízdě získali o 41 setin bodu méně než druhá čínská sportovní dvojice. Přesto své krajany porazili o více než sedm bodů. Pcheng Čcheng a Ťin Jang nejlepší volná jízda vynesla z pátého místa po krátkém programu na stříbrnou pozici.

Do ženského závodu nejlépe vstoupila Aljona Kostorná, které krátký program s trojitým axelem vynesl 85,45 bodu a bezmála šestibodový náskok před olympijskou vítězkou a úřadující mistryní světa Alinou Zagitovovou.

Z dalších pozic budou útočit ruské dívky, které mají ve volné jízdě čtverné skoky. Průběžně třetí je Anna Ščerbakovová, až pátá příčka patří juniorské mistryni světa Alexandře Trusovové. Ta zariskovala a nově zařadila do krátkého programu trojitý axel, ale spadla při něm a ztrácí na Kostornou čtrnáct bodů. Ve volné ale mívá hned čtyři čtverné skoky.

Rytmické tance vyhráli čtyřnásobní mistři světa z Francie Gabriella Papadakisová a Guilaume Cizeron. V sobotu soutěžní program v Turíně vyvrcholí volnými tanci a volnými jízdami mužů i žen.

Finále seriálu Grand Prix v krasobruslení v Turíně:

Sportovní dvojice: 1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung 211,69, 2. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (všichni Čína) 204,27, 3. Mišinová, Galljamov (Rus.) 203,13.

Ženy - po krátkém programu: 1. Kostorná 85,45, 2. Zagitovová 79,60, 3. Ščerbakovová (všechny Rus.) 78,27.

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 83,83, 2. Hubbellová, Donohue 82,72, 3. Chocková, Bates (všichni USA) 81,67.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž