Kraj a spol. jedou do Polska

Praha - Do závěrečné fáze vstupuje v těchto dnech příprava českých reprezentantů v boxu na mistrovství Evropy v chorvatské Pule. Sedm reprezentantů pod vedením šéftrenéra Svatopluka Žáčka odjela v pondělí odjelo do polské Wisly, kde absolvují soustředění společně se soupeři z Norska, Estonska, Litvy, Ukrajiny a domácího Polska.

"Nečeká nás tam žádný turnaj, absolvujeme jen cvičná utkání. Rozhodčí je budou bodovat a jediným rozdílem budou chybějící diváci," uvedl Žáček.

Do Polska odjeli Ivan Dunka (do 54 kg), Araik Šachbazjan (60), Martin Halaš (64), Štěpán Horváth a Radek Deszkasz (69), Tomáš Adámek (75) a Rudolf Kraj (81). Z potenciálních účastníků evropského šampionátu chybí pouze nemocný František Fáber.

Z této osmičky by do Chorvatska mělo odjet pět boxerů, není však vyloučeno, že jich bude více. "Nominaci na Evropu oznámím po skončení tohoto soustředění," řekl Žáček, jehož rozhodnutí bude ještě schvalovat výkonný výbor boxerského svazu.

Jistou účast na turnaji, který bude zároveň kvalifikací na olympijské hry v Aténách, zatím mají jen Kraj a Adámek.

V Polsku, kde se budou čeští boxeři připravovat do pátečního večera, se zaměří na rychlost. "Nabírání fyzické kondice už máme za sebou a na ladění formy je ještě dost času až přímo v Chorvatsku," podotkl reprezentační šéftrenér.

Do Puly odjedou boxeři 15. února, turnaj začne o čtyři dny později.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž