Korfbalisté porazili německého rivala

G e n t - Ve čtvrtém zápase na Mistrovství Evropy korfbalistů v belgickém Gentu dokázali čeští reprezentanti přehrát silné Německo a uchovat si tak naděje na boj o bronzové medaile. Po nervózní první půli předvedl tým výborný výkon ve druhém poločase a velkého rivala přehrál jasně 12:7.

Celý první poločas byl ve znamení nervozity a úporné snahy obou týmů co nejméně inkasovat. Družstva jednoznačně sázela na obranu a skóre se přelévalo na obě strany. K výrazné změně došlo ve druhé části zápasu. Českému výběru se podařilo několik pěkných akcí, jimiž se dostal do vedení 9:5. Soupeř pak začal kupit chyby a na hřišti již byl jen jeden tým. Závěr se tak změnil v naprosto jednoznačnou záležitost.

V prozatimním průběhu šampionátu podlehli korfbalisté České republiky pouze Belgii, jež je jedním z favoritů na titul. V pátek čeká reprezentaci klíčový duel se Španělskem, v němž může rozhodnou o tom, zda budou hrát o bronzové medaile, nebo jen o páté místo.

Česká Republika:
Ivo Kracík (3 koše), Tomáš Fík (1), Vlastimil Krejčí, Petr Malačka (4), Klára Fousková(2) (Lenka Faltýnková), Petra Škrobová (1), Karla Brožová, Radka Prokůpková (1)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž