Korejský závod Sychru navnadil

Hradec Králové - Kdyby poslal k zemi o jednoho asfaltového holuba víc, byla by z toho medaile. Jan Sychra jich však sestřelil "pouze" 145 ze 150 možných a v úvodním podniku Světového poháru skončil čtvrtý. Střelec hradecké Dukly je však maximálně spokojený. O bronz ve skeetu přišel až v dodatečném rozstřelu s Kypřanem Achilleosem, ale uznává, že na víc tentokrát neměl.

"Rozstřel je vždy loterie. Objektivně vzato, Achilleos byl lepší," složil poklonu soupeři.

Úvodní závod Světového poháru byl v korejském Čchangwonu a pro všechny střelce to byla velká neznámá. "Trochu nás pozlobilo vrhací zařízení, ale střelnice byla na špičkové úrovni," pochválil netradiční organizátory Sychra.

Šestatřicetiletý milovník rychlých kol si pro letošní sezonu vytyčil nadmíru obtížný úkol. Rád by totiž už v tomto roce pro Českou republiku vystřílel účastnické místo na olympijských hrách v Pekingu 2008.

"Letos budu mít ještě dvě příležitosti, ale začal jsem dobře," usmívá se Sychra. Místo na hrách vystřílí pouze vítěz závodu Světového poháru a rodáka z Brna letos čekají ještě podniky v Srbsku a Černé Hoře a Brazílii.

Teď si ale Sychra, který je vojákem z povolání, dá na měsíc pohov. Vše podřídí co nejlepšímu umístění na mistrovství světa v Itálii. "I když jsem na tom bit v celkovém žebříčku, nerad objíždím hodně závodů. Prioritu letos dostanou jen ty nejdůležitější," řekl skeetař, jenž by nerad vystřílel formu předčasně.

A cíle pro světový šampionát? Sychra nehledá vytáčky a přiznává, že spokojen by byl jen s účastí ve finále a myslí i na stupně vítězů. "Už mám tři světové medaile v družstvech. Teď bych chtěl získat individuální placku," netají se odvážnými plány loňský olympionik.

Vynechá Velkou cenu Hradce Králové na přelomu dubna a května. "Když už mám jistou nominaci, chystám se jen na reprezentační soustředění," plánuje. "Cítím formu. Už se těším," nemůže se dočkat květnového mistrovství Sychra. V Itálii ale bude muset zachovat ledový klid. To je polovina úspěchu!


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž