Korbel si s Číňanem neporadil

Ósaka - Český stolní tenis na mistrovství světa skončil s Petrem Korbelem. Ten marně hledal recept na čínský styl třetího hráče světa Ma Lin. Neuhrál ani set a v turnaji skončil ve třetím kole. Korbela v rozletu zastavilo zdržování hry, za které si Číňan vysloužil pokárání rozhodčích, ale taktika mu vynesla vítězství. V prvním setu Korbel vedl 11:9, ale pět vítězných servisů soupeře výsledek otočilo a od té doby český hráč jen dotahoval ztrátu. "Výsledek nula tři úplně neodpovídá průběhu, ale Ma Lin byl o něco lepší. Narazil jsem na jednoho z nejhorších soupeřů, co mě mohl v turnaji otkat," konstatoval Korbel.

"Zpočátku to bylo oťukávání, ale rychle si zvykl. Hráli jsme spolu poprvé ato byla spíš výhoda pro něj," hodnotil Korbel.

Z tribuny viděl Korbelův reprezentační i oddílový kolega v Grenzau Tomáš Pavelka vyrovnané utkání. "Hrálo se nakrátko, žádné dlouhé výměny, aby se nepustili navzájem do hry," popsal Pavelka. Dle jeho názoru rozhodl servis čínského hráče. "Dával nepříjemné rotace a Petr měl problémy s příjmem," konstatoval šéf výpravy Miroslav Bindač. "Ma Lin pak přechází do drtivého útoku," doplnil.

"Úplně dobře jsem nepřijímal," přiznal Korbel. Pokud udělal chybu, nebo nezahrál příjem dostatečně krátce, šel Ma Lin do útoku. "Nemá záludný servis, ale v kritičtějších chvílích míč trošku schoval a získal třeba čtyři míče v řadě," řekl Korbel.

Problémy měl Korbel se zdržováním a kouskováním hry, za což Ma Lin dostal žlutou kartu. Český hráč se nemohl dostat do tempa, oblíbené dlouhé výměny v utkání chyběly. "Vše se motalo kolem síťky. Nevím, jestli věděl, jak k tomu došel, ale balóny furt kouskoval a při podání si dával načas. Nedal mi možnost chytit rytmus, což mi dost vadilo," komentoval Korbel utkání.

Dvouhra - 3. kolo:
Ma Lin (3-Čína) - Korbel (ČR) 3:0 (18, 19, 15).

Čtyřhra - semifinále:
Wang Li-čchin, Jen Sen (1-Čína) - Čchiang Pcheng-lung, Čchang Jün-šu (4-Tchaj) 3:2 (18, 10, -15, -17, 19), Kchung Ling-chuej, Liou Kuo-liang (2-Čína) - Kim Taek-Soo, Oh Sang-Eun (5-Kor.rep.) 3:0 (18, 11, 16).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž