Lukáš Konečný

Lukáš Konečný | foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Konečný se zranil, boj o titul je odložen

  • 15
Praha - Český boxer Lukáš Konečný musel odložit souboj o titul profesionálního mistra světa s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, který se měl uskutečnit na konci listopadu. V přípravě na duel, v němž se měl poprvé v historii představit v boji o mistrovský pás český boxer, utrpěl Konečný zranění žebra.

Konečného přípravu na životní zápas ukončil už v pondělí v Magdeburku arménský sparingpartner Choren Gevor, po jednom z jeho zásahů má český boxer zhmožděné žebro v kloubu u prsní kosti.

Podle informací z manažerské společnosti BSM, která Konečného zastupuje, čeká boxera rehabilitace a na návrat do ringu bude připraven nejdříve v polovině prosince. Utkání o titul šampiona organizace WBO v lehké střední váze bylo naplánováno na 30. listopad v Karlsruhe.

Konečnému se stal osudným tréninkový zápas s Gevorem, který nedávno boxoval o titul šampiona IBF. Ve čtvrtém kole inkasoval český boxer zásah do citlivých míst pod pás a na další úder na tělo už se nestihl připravit.

V dalším kole byl nucen sparing ukončit. Přesto soupeři předchozí neregulérní úder nevyčítal.

"Byla to moje chyba. Po tom prvním nešťastném úderu jsem přestal dávat pozor a začal mluvit na soupeře, takže jsem při jeho dalším úderu nebyl vůbec zpevněnej. On pouze pokračoval v sérii úderů a nestačil to zastavit," popsal ve zprávě umístěné na jeho webu Konečný, který se po návratu domů do Ústí nad Labem dozvěděl konečnou diagnózu dnes.

"Je to velká smůla. Cítil jsem se skvěle připraven, podobné šance nepřichází každý den. Vše teď mají v rukou manažeři. Pevně věřím, že se podaří přesunout zápas například na začátek příštího roku," řekl Konečný.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž