Jana Komrsková

Jana Komrsková | foto: Igor Šefr, ČTK

Komrsková: Dalším reklamám se nebráním

Brno - Před rokem se sportovní gymnastka Jana Komrsková rozhodla přejít k atletice. Vybrala si skok o tyči. „Jenže kvůli starému zranění lokte jsem nemohla zvednout tyč. Vlastně jsem neabsolvovala ani jeden skok,“ přiznává 22letá kráska. Poté zkusila ještě skok do dálky. Ale to ji zase nebavilo.

„Podařilo se mi skočit 571 centimetrů, avšak dálka mě vůbec neuspokojovala. Absolutně mě nebavila,“ popisuje Komrsková. „Pak jsem zašla jednou do tělocvičny a uvědomila jsem si, že mi gymnastika chybí. Sice tyhle změny nemají žádnou dlouhodobější perspektivu, ale to je moje věc.“

Česká gymnastika tak jásá. Pro svou propagaci si nemohla víc přát. „Když moje tvář gymnastice pomůže, budu jen ráda,“ tvrdí Komrsková. „Zatím jsem ale udělala jen dvě reklamy. Jednu u nás, další v cizině. Určitě bych se další nabídce nebránila, ale není to tak, že by se kolem mě točili manažeři.“

Poté, co si dala Komrsková od gymnastiky roční pauzu, skončil její mateřský klub ve Zlíně. Nyní se tak připravuje v Brně pod vedením kouče Stanislava Vyziny.

„Trénuji v Sokolu Brno I. Také proto jsem se přestěhovala do Brna. Ale nebyl to pro mě žádný problém,“ ujišťuje Komrsková.

Roční atletická příprava jí přinesla větší rychlost, na druhé straně ale pozbyla sílu. „Zvládnu přeskok, na kladině budu ráda, když nespadnu. A na bradlech? Na těch neudělám vůbec nic,“ směje se Komrsková.

Už v pátek ji čeká první ostrý závod. V Brně bude součástí mezistátního duelu reprezentace České republiky proti Švýcarkám. To začíná v hale na Kounicově ulici od 10 hodin.„Zatím budu závodit pouze na přeskoku a na kladině,“ vysvětluje.

Po mezistátním utkání se Švýcarskem by Komrsková měla na podzim zkusit dva Světové poháry ve Stuttgartu a Mariboru. „Znovu jen ve zmíněných dvou disciplínách. Celý čtyřboj by měla zkusit v závěru roku při extralize družstev. Hlavním pro ni bude až příští rok světový šampionát v Dánsku, jenž bude předkvalifikací na olympijské hry v Pekingu v roce 2008,“ upřesňuje kouč Vyzina.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž