Barbora Kodedová

Barbora Kodedová | foto: Ivana Roháčková

Kodedová skončila na MS v moderním pětiboji na 27. místě

  • 0
Česká moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila na mistrovství světa ve Varšavě 27. místo. Srazil ji po nepovedený šerm. Zvítězila stříbrná olympijská medailistka Samantha Murrayová z Velké Británie, na stupně vítězů ji doprovodily čínské závodnice Čchen Čchien a Liang Wan-sia.

Čtyřiadvacetiletá Murrayová už má z MS dvě zlaté medaile, loni i předloni pomohla Britkám vyhrát soutěž družstev. Tentokrát ovládla individuální závod, do cíle závěrečné kombinované disciplíny přiběhla první s osmisekundovým náskokem před Čchen Čchien.

Obhájkyně titulu a olympijská vítězka Laura Asadauskaiteová z Litvy skončila pátá.

Kodedová se do finále MS probojovala jako jediná ze tří českých reprezentantek. V úvodním šermu vyhrála jen 14 z 35 duelů a z třetí desítky průběžného pořadí se už výš nepropracovala.

"Ve finále měla čtyři disciplíny z pěti vynikající, celý výsledek však ovlivnil nepodařený šerm," řekl v tiskové zprávě trenér Jakub Kučera.

Po špatném šermu se už Kodedové dařilo. Zaplavala si osobní rekord, na koni jela s jedinou chybou a na závěr šla kvalitní kombinovanou disciplínu - střelbu s během. "I když motivaci v běhu už neměla takovou, zastřílela skvěle a o hodně si vylepšila osobák. S výjimkou šermu bychom všichni měli být spokojení," řekl kouč.

V sobotu budou v polské metropoli bojovat o medaile muži. Z kvarteta českých pětibojařů prošel do finálového závodu pouze Jan Kuf.

Mistrovství světa v moderním pětiboji ve Varšavě

Ženy - finále

1. Murrayová (Brit.) 1411 b., 2. Čchen Čchien 1403, 3. Liang Wan-sia (obě Čína) 1384, 4. Schönebornová (Něm.) 1380, 5. Asadauskaiteová (Lit.) 1377, 6. Kovácsová (Maď.) 1371, ...27. Kodedová (ČR) 1299.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž