TENTOKRÁT TO NEVYŠLO. Josef Váňa v sedle Tiumena opět mohutně finišoval, ale

TENTOKRÁT TO NEVYŠLO. Josef Váňa v sedle Tiumena opět mohutně finišoval, ale čtvrté vítězství na Velké pardubické v řadě nezískal. Tentokrát jeho výkon stačil "jen" na třetí místo. | foto: Dan Materna, MAFRA

Třetí místo bral jako prohru. Možná to příští rok bude lepší, naznačil Váňa

  • 28
Tvářil se rozmrzele. Osminásobnému šampionovi Velké pardubické Josefu Váňovi bylo třetí místo ve Velké pardubické málo. "Já chtěl vyhrát, pro mě je to prohra," netajil. Sedm dnů před šedesátými narozeninami nevyloučil ani skutečnost, že by se v sedle Tiumena představil na pardubickém závodišti také za rok.

Ivo Köhler, majitel trojnásobného vítěze Tiumena, se slavným žokejem počítá.

"To je možné, ať počítá s čím chce. Ale pokud nebudu mít puls v klidu aspoň na té úrovni jako letos před Velkou, tak se na to určitě vykašlu," řekl Váňa.

Jeho letošní start v nejslavnějším českém dostihu visel na jaře ve hvězdách poté, co si zkušený jezdec po pádu z koně zlomil stehenní kost levé nohy. V ideálním zdravotním stavu nebyl ani Tiumen.

"Ten kůň je lehce jezditelnej, rozumíme si, ale při takových rychlých dostizích a těžké půdě to nedá. Třeba to příští rok může být jinak," řekl.

Rozhovor s vítězem Faltejskem

Znamenají tahle slova, že fenomenální žokej počítá s prodloužením kariéry o další rok? "To neznamená nic. Nevím, jak se budu cítit. Už mi je 60 let. Tohle jsou polemiky na prd. Nechme to jako otevřenou záležitost, jo?" nenechal se zlomit k žádnému ráznému vyjádření. 

"Teď si v první řadě potřebuju odpočinout, někde se pořádně prohřát, abych přežil zimu," dodal Josef Váňa, který za týden oslaví kulatiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž