Ještě deset koní chce na Velkou pardubickou

Pardubice - Sobota je posledním dnem, kdy mají koně šanci probojovat se na tradiční překážkový dostih Velká pardubická. Do závěrečné čtvrté kvalifikace, desátého ročníku Velké ceny Synthesie na 5800 metrů s dotací 140 tisíc korun, nastoupí celkem třináct koní. V dostihu se představí i Renaissance Dancer, který si již účast zajistil.

O poslední šanci budou usilovat Marakos, St. Roger, Nipond, Rent, Narrator, Growning Fast, Eliška Přemyslovna a Kinley's. Do sobotní kvalifikace jsou přihlášeni i Sir Tirol a Laneret, kteří v případě úspěchu mohou být do Velké pardubické dohlášeni do 29. září, ale za vyšší poplatek.

Ve Velké ceně Synthesie budou startovat ještě šestiletí Vagant a Tanečnice, ale kvůli nízkému věku nemohou ve slavné říjnové steeplechase startovat.

Podmínky pro účast ve Velké pardubické dosud splnilo 29 koní z českých a slovenských stájí. Ze zahraničí došly tři přihlášky z britských ostrovů, kde projevili zájem o start majitelé Mose Harper, The Quads a Falcon du Coteau. Startovní listina bude uzavřena 30. září.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž