Je z jiné planety, říkají o hokejbalovém králi

Plzeň - Spoluhráč z Letohradu Roman Ondráček o něm říká, že je klukem z jiné planety. Alespoň na hřišti. Ve 37 letech se plzeňský útočník Pavel Kormunda stal podruhé v kariéře Hokejbalistou roku. Vstoupil do historie, tenhle kousek se ještě nikomu nepodařil. "Snad mi to nedali za zásluhy, abych už s hokejbalem seknul," směje se Kormunda.

Určitě ne, bez jeho nápadů by extraliga byla chudší. Má za sebou parádní sezonu. V Letohradu byl nejproduktivnějším hráčem, tým dotáhl k bronzovým medailím. "V Letohradu je mi dobře," pochvaluje si.

Když na galavečeru k závěru sezony vyhlásili jeho jméno, byl překvapený. A potěšený. "Vítězové byli vždycky z řad finalistů," míní Kormunda.

Dostal násadu na hokejku, sadu čepelí a hodinky. "Parádní, nečekal jsem takové dary," přiznává.

Jak se udržuje ve skvostné formě? "Žiju mezi mladými a zdraví mi slouží," reaguje. Po chvíli přemýšlení dodává.

"Pamatuju si na slova někdejšího spoluhráče z hokejového Sokolova Venci Baďoučka, dnešního kouče Varů. Říkal: když je člověk starší, nepotřebuje už tolik trénovat. Zato pravidelně. Přesně o to se snažím."

S Plzní a Mladou Boleslaví Kormunda získal český titul. A byl členém zlaté party, která triumfovala v roce 1998 na hokejbalovém mistrovství světa v Litoměřicích.

"Já a reprezentace? Nemám rád loučení, ani nároďáku jsem nikdy neřekl sbohem," naznačuje.

Nejbližší světový šampionát je příští rok v Německu. A za další dva roky hostí turnaj nejlepších Plzeň, jeho domov. To bude Kormundovi čtyřicet. "Jako Hašek nebo Bříza, že? Jenže to oni jsou z jiné planety.

Ale Martině Navrátilové je ještě víc, ta mi dává naději," zlehčuje. Ale jen naoko, je poznat, že motivaci má velkou. "Chci ještě jeden velký titul."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž