Jachtař Milan Koláček

Jachtař Milan Koláček | foto: Milan Transat

Jachtař Koláček uspěl i v závodě sólojachet. Dvě noci nespal

  • 0
Po vítězství v dvojposádkovém závodě Demi Clé obsadil český sólový jachtař Milan Koláček už sám osmé místo v závodě třídy Classe Mini. Regaty Porniche Select v Bretani se zúčastnilo třiapadesát závodníků.

Regata na 300 mil v obávaném Biskajském zálivu jim připravila velkou zkoušku nervů. Slabý vítr střídalo bezvětří a sóloví jachtaři strávili na palubách více než 60 hodin bez spánku, neboť museli neustále pracovat s plachtami. Deset jich z různých důvodů vzdalo.

Koláček svůj karbonový závodní speciál Follow Me zvládl. Teď se připravuje na sólovou regatu Mini Pavois z La Rochelle do Gijonu a zpět o délce 800 mil. Start je naplánován na úterý 4. května.

Milan Koláček na palubě své jachty při regatě Pornichet Select 2010

Loď Follow Me si třicetiletý brněnský jachtař postavil sám za použití nejmodernějších technologií, se kterými se seznámil během své praxe v novozélandské loděnici Cookson Boats.

Plaví se zatím bez sponzora, ale podle informací serveru www.lodninoviny.cz by mu úspěchy mohly vynést finanční podporu některé z blíže nejmenovaných francouzských firem. V této zemi je jachta také registrována.

Jachtařský závod Pornichet Select ve Francii

Úvodní vítězný závod sezony, jehož výsledek se započítává do individuálního pořadí, absolvoval Koláček s francouzským coskipperem Remim Aubrunem.

Cílem je účast v transatlantickém závodě Transat 6,50. K účasti je zapotřebí absolvovat nejméně tisíc osamělých námořních mil v oficiálních závodech.

Jachtař Milan Koláček v cíli regaty Pornichet Select 2010


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž