Indického vodáka v Troji vylovili až záchranáři

  • 2
Praha - Indický reprezentant Arun Saywan dojel k osmé bráně, tam se s kajakem převrátil a lovili ho záchranáři. Byl prvním a ve 43 letech i nejstarším startujícím na mistrovství světa ve vodním slalomu, navíc nováčkem. Šampionát však pro něj záhy skončil.

"Radil jsem mu: Jeď rovně. Bylo zbytečné, aby si všímal branek," říkal český kouč Jiří Prskavec, jenž v Praze diriguje závodníky z takzvaného rozvojového programu.

Ind vzal videokameru a šel natáčet elitu, Keňan Akhlesa zase zaháněl smutek žonglováním s fotbalovým míčem. Nejprve totiž nestihl start – uplavalo mu pádlo. A při opakovaném pokusu převrátil loď.

Malťan Montesin, který žije v Austrálii u olympijského kanálu, minul 14 ze 23 branek. "Zatím se naučil jen eskymovat, tak celou trať proeskymoval. Střídavě měl hlavu nad vodou a pod vodou," podotkl Prskavec.

Ještě horší bilanci zaznamenal Tunisan Dakhli: ten se v prvním kole netrefil dokonce do 16 branek.

Porazil je i extrémně opatrný Korejec Kim. "U něj jsme až po třech dnech tréninku zjistili, že neumí anglicky. Přitom nám předtím všechno odkýval," říkal s údivem Milan Bílý, další z českých trenérů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž