Hokejisté utužili v Chorvatsku partu

Mírně opálení a fyzicky zocelení se vrátili prvoligoví hokejisté Prostějova ze soustředění v Chorvatsku. Tým má před sebou nelehký úkol - minimálně zopakovat loňskou sezonu, kdy skončil na pátém místě. "Kladli jsme důraz na dvě věci. Chtěli jsme, aby hráči pracovali na fyzické kondici, a zároveň usilovali o posílení soudržnosti mužstva. Z těchto pohledů se příprava vydařila," řekl trenér Prostějova Kamil Přecechtěl.

Trenérovi svěřenci měli v průběhu soustředění brzký budíček. Už o půl osmé ráno absolvovali první trénink a až pak šli snídat. Druhá fáze byla na programu v podvečer. „Ráno byly na programu výběhy a posilování s medicinbaly, odpoledne fotbal a další posilování,“ popsal přípravu prostějovský hráč David Švec.

Před rokem byl HC Prostějov na soustředění v Řecku. Ve srovnání s loňským rokem byl trenér Přecechtěl s náplní spokojenější. „Měli jsme více možností. Vedle hotelu bylo hřiště, což loni chybělo. Příprava byla ostřejší, ale to není na škodu. Hráči si to uvědomí v průběhu sezony. Budou mít více síly,“ řekl prostějovský kouč.

Hodně se spletli hokejisté, kteří si mysleli, že po návratu z přípravného kempu budou mít volno. Hned druhý den měli na programu dva tréninky. „Budeme se připravovat na další sezonu až do konce června. Pak teprve bude dovolená,“ nastínil další přípravu Přecechtěl.

V kádru, který se připravuje na nový soutěžní ročník, je celá řada posil, které požadoval trenér. U týmu zůstali i brankáři Hamrla a Chlad. „Pokud nám vyjde přestup jednoho hráče, který má extraligové zkušenosti, budu s kvalitou týmu spokojený,“ uvedl Přecechtěl.

Jméno případné posily však tajil. „Nechceme nic zveřejnit dříve, než bude jednání uzavřeno. Zbytečně bychom dávali příležitost jiným klubům k jednání,“ vysvětlil důvod utajení jména hráče Přecechtěl.

S týmem byl v Chorvatsku mimo jiné Faltýnek z Přerova, nechyběl ani Palinek, který po sezoně absolvoval operaci kolena. „Měl lehčí trénink, ale je v přípravě a v sezoně bude hrát,“ řekl na adresu druhého nejproduktivnějšího hráče týmu Přecechtěl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž