Momentka z utkání hokejbalistů Vlašimi.

Momentka z utkání hokejbalistů Vlašimi. | foto: Českomoravský svaz hokejbalu

Hokejbalisté Vlašimi i Plzně zvítězili a tlačí se na čelo

  • 0
Dva týmy z horní poloviny tabulky hokejbalové extraligy, Vlašim a Plzeň, zvládly o víkendu své zápasy a díky tříbodovým ziskům ztrácejí jediný bod na Hradec, který bude hájit extraligové vedení s vědomím jednoho utkání k dobru.

Ve třetím utkání Dobřany porazily Ústí a stále živí naději na přímou záchranu.

V sobotu dopoledne přivítala na svém hřišti Vlašim poslední Dobřany a bez problémů splnila roli favorita. Za stavu 3:0 hosté sice snížili, ale konečné skóre 4:1 přineslo Středočechům další tři extraligové body.

Stejný úspěch zaznamenala v sobotním podvečeru také Plzeň. V Pardubicích byla favoritem a úlohu zvládla na jedničku. V Polabinách svítil po pětačtyřiceti minutách výsledek 1:4. Západočeši tak po šestnácti odehraných duelech mají stejný bodový zisk jako Vlašim, naopak Východočeši ztrátu na play-off neumazali.

Dobřany ve snaze přiblížit se pozicím, které by znamenaly minimálně účast v baráži a v ideálním případě přímou záchranu, zdolaly v neděli soupeře, který myslí na nejvyšší příčky.

Jenže papírové předpoklady se nepotvrdily. O těsném vítězství dolanského týmu nad Ústím rozhodla jediná branka, kterou v čase 12:23 vystřelil Jaroslav Geltner. Dobřany mají nyní odehráno o utkání více než nejbližší soupeři a na jedenáctou Karvinou stále ztrácejí tři body.

O prvním březnovém víkendu je na programu dalších deset extraligových klání, po kterých budou zbývat již jen tři kompletní kola. Boje o konečné pozice po základní části tak spějí do finiše.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž