Momentka z hokejbalového duelu Pardubic (bílá) a Karviné

Momentka z hokejbalového duelu Pardubic (bílá) a Karviné | foto: Michal Klíma, MAFRA

Rozhodčí předvedli paskvil, bědoval kouč pardubických hokejbalistů

  • 0
Vyprat, usušit a srovnat dresy do komínků. Hokejbalová extraliga završila svoji podzimní část a rozjede se znovu až v březnu. Před zimní přestávkou se ale hráči Pardubic nerozloučili s fanoušky zrovna vesele. Na hřišti v Polabinách podlehli Ústí nad Labem 0:1 po samostatných nájezdech, když se jediným úspěšným exekutorem stal útočník hostující Elby Jan Langthaler.

„Zápas se mi hodnotí velmi těžko. Po herní stránce to nebylo špatné, chtěli jsme být aktivní a to se dařilo. Hodně jsme stříleli, vytvářeli si šance, ale bohužel jsme žádnou neproměnili,“ litoval na klubovém webu trenér Jiří Mašík.

Jeho soubor měl přitom v úvodní třetině převahu, ale gólově se prosadit nedokázal. Ve druhém dějství pak tlak Pardubic tupila častá vyloučení, jejichž příčiny se Mašíkovi příliš nezdály.

„Rozhodčí předvedli neskutečný paskvil. Absolutně žádný cit pro hru. Už ve třetí minutě našemu hráči řekl, že pokud se na něj špatně podíváme, tak nám bude dávat tresty do konce,“ popsal dění mezi mantinely kouč, kterého zarazila už samotná delegace arbitrů, již duel řídili.

„Zápas s Ústím nám jede pískat rozhodčí z Mostu? Na druhou stranu se tomu musíme přizpůsobit a ne se chovat tak jako ve třetí třetině. Hlavně ti zkušení hráči a reprezentanti to musí unést a ne oslabovat tým. S tím jsme hrubě nespokojeni a budeme to řešit, protože to jsou opakující se jevy,“ dodal šéf lavičky Mašík.

„Přiznejme si, že rozhodčím se dirigování utkání moc nepovedlo, ale na to se vymlouvat nemůžeme. Zbytečně moc vyloučených hráčů na naší straně, dotčenost z výroků sudích a několik vyšších trestů opět vedlo k rozvrácení naší hry i střídačky,“ doplnil svého trenéra obránce Filip Pecina.

Pardubičtí přezimují na páté příčce, přičemž hned v zádech mají Letohrad, který na ně ztrácí dva body. Tabulkové sousedství si zajistil zásluhou hubeného vítězství 2:1 nad pražským celkem Kovo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž