Házenkáři Karviné ani jednou neklopýtli

K a r v i n á - Házenkáři Karviné udolali soupeře z Frýdku-Místku v obou finálových zápasech a v sérii vedou 2:0. V sobotu deklasovali protivníka 38:21, nedělní duel neměl sice tak jednoznačný průběh, přesto hosté podlehli 18:25. Třetí utkání, které již může rozhodnout o novém mistrovi, se uskuteční příští neděli ve Frýdku-Místku. "Druhé utkání bylo podstatně korektnější. Doplatili jsme na úzký kádr, přesto věřím, že doma neprohrajeme," doufá trenér poražených Rastislav Trtík.

První finále
První finálový zápas extraligy házenkářů vyzněl jednoznačně ve prospěch domácí Karviné, která předčila Frýdek-Místek po všech stránkách a potěšila halu zaplněnou 2400 diváků vítězstvím 38:21.

Domácí začali s nezvykle vysunutou obranou, s kterou si Frýdek-Místek nedokázal poradit. Od stavu 7:6 v 11. minutě karvinští házenkáři rychlými protiútoky a přesnou střelbou neustále zvyšovali svůj náskok až na osm branek. Ve druhém poločase dal domácí trenér Ivan Hargaš příležitost všem náhradníkům, ale hosté na zvrat neměli. Reprezentační brankář Baďura nebyl ve své kůži a jeho účet stále narůstal. Ve 44. minutě jej vystřídal Adamčík, který však rovněž neoplýval jistotou.

Frýdek-Místek kupil jednu chybu za druhou a pohotoví domácí toho využili k vítězství o 17 branek. "Na utkání jsme se pečlivě a svědomitě připravovali a myslím, že se muselo zaplněné hale líbit," konstatoval trenér Hargaš. Postěžoval si, že mu jeho protějšek po utkání nepodal ruku. "Myslím, že to by se v takovém zápase nemělo stávat," řekl Hargaš na adresu Rastislava Trtíka, jenž během tiskové konference své chování napravil.

Karviná - Frýdek-Místek 38:21 (19:11)
Nejvíce branek: Juříček 9/4, K. Heinz 8, Drobek 5 - Drabík
6/3, Kovář 4, Žižka 4/2. Rozhodčí: Konečný, Ondráš. Sedmimetrové
hody: 4/4 - 6/5. Vyloučení: 3:6. ČK: 53. Titkov (Frýdek-Místek).
Diváci: 2400.


Druhé finále
Hosté nastoupili bez Vala a Szegéniho, kteří se v sobotu zranili, ale přesto hráli lépe. Zejména v prvním poločase drželi se sebevědomou Karvinou krok a ještě ve 41. minutě byl stav vyrovnaný 15:13. Pak se však rozchytal domácí gólman Martin Galia, který měl velký podíl na vítězství Karviné. Soupeřům ve druhé půli docházely síly a dali jen osm branek.

"V sobotu jsme měli sedmdesátiprocentní úspěšnou střelbu a brankář Frýdku-Místku Baďura nebyl ve své kůži. Dnes byl podstatně lepší, a proto nemělo utkání tak jednoznačný průběh," řekl trenér Karviné Ivan Hargaš. Věří, že jeho svěřenci jsou schopni podat na soupeřově hřišti stejný výkon jako v úvodních finálových zápasech.

Karviná - Frýdek-Místek 25:18 (12:10)
Nejvíce branek: K. Heinz 7/2, Drobek 5, Juříček 5/3, Vašek 4
- Drabík 6/3, Žižka 4, Kovář a Krahulík po 3. Rozhodčí: Kohout,
Dolejš. Sedmimetrové hody: 7/6 - 3/3. Vyloučení: 9:8. ČK: 47. K.
Heinz, 53. Juříček (oba Karviná). Diváci: 2400.
Stav série: 2:0.


 

Tomáš Drabík z Frýdku-Místku se snaží projít přes karvinskou obranou při prvním finálovém utkání.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž