Gólová momentka z futsalového utkání mezi Chrudimí (v bílém) a Kladnem.

Gólová momentka z futsalového utkání mezi Chrudimí (v bílém) a Kladnem. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Nedáme naši kůži lacino, říká trenér futsalistů Nejzbachu

  • 0
Nejvyšší futsalová soutěž pokračuje svým 18. kolem. Vysoké Mýto bude proti brněnskému Tangu útočit na místo v první čtveřici. Chrudim si zopakuje poslední finále a Pardubice mají možnost poskočit na pozici zaručující play-off.

Závěr základní části futsalové ligy už pomalu klepe na dveře, do jejího konce zbývá odehrát ještě pět kol, a vysokomýtský Nejzbach má šanci přiblížit se na dostřel třetímu místu tabulky. Právě to zatím drží jeho dnešní soupeř Tango Brno. Zápas ve Vysokém Mýtě začíná dnes ve 20 hodin.

"Tango je plně profesionální tým, který oproti našim dvěma tréninkům do týdne udělá sedm, takže kvalita je momentálně na jejich straně. V mužstvu mají zkušené hráče i reprezentanty, takže pro mě je Tango favorit," popisuje soupeře vysokomýtský trenér Roman Páral.

Brněnské Tango podlehlo na konci ledna v dohrávce 12. kola pardubickému Torfu 3:5, v dalších dvou zápasech ale neinkasovalo ani branku a jasně vyhrálo jak v Teplicích (5:0), tak i doma proti Slavii (6:0).

"My nedáme kůži lacino, ale máme dva nemocné hráče a v České Lípě se vykartoval za čtvrtou žlutou kartu Petr Münzberger. Budeme tedy oslabení, ale zase dostanou příležitost hráči z lavičky. Osobně bych byl spokojený s bodem za remízu," přiznává kouč Páral.

Pátý Nejzbach ztrácí na třetí Tango čtyři body, první čtveřici pak uzavírá tým Bohemians 1905, který hraje dnes v Chrudimi, odkud se ale body už dlouhá léta nevozí. Los navíc Nejzbachu docela přeje.

"Cílem pro nás je čtvrté místo, abychom v play-off začínali doma, protože nám chodí hodně diváků a jsou pro nás šestým hráčem," přibližuje plány pro play-off Páral.

Chrudim vyzve Bohemians 1905, Torf jede na Kladno

V Chrudimi se diváci mohou těšit na reprízu nejen loňského ligového, ale i prosincového pohárového finále. Ligové finále ovládl vloni Era-Pack 3:1 na zápasy, pohár potom ukořistil výsledkem 6:1.

V sedmnácti dosavadních kolech neztratili chrudimští ani bod, navíc nastříleli úctyhodných 150 branek. Dnešní zápas začíná už tradičně ve 20 hodin.

Futsalisté pardubického Torfu budou o body bojovat na Kladně.

Místní FK SAT-AN je osmý a před desátým Torfem má tříbodový náskok. Svěřenci trenéra Málka tak mají v případě výhry možnost poskočit na osmé místo tabulky, které zaručuje účast v play-off.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž