Kapitán chrudimských futsalistů Lukáš Rešetár proti důrazné obraně Teplic.

Kapitán chrudimských futsalistů Lukáš Rešetár proti důrazné obraně Teplic. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Futsalový úvod ligy obstará repríza loňského finále

  • 0
Jak minulá sezona skončila, tak dnes večer začne i ta nadcházející. S jediným rozdílem. Futsalisté chrudimského Era-Packu mohou doma proti Balticfloře Teplice získat místo mistrovské trofeje „jen“ první tři body do tabulky Chance futsal ligy.

Proti svěřencům trenéra Daniela vyrukuje od 20 hodin i nový hrající kouč čtyřiatřicetiletý Brazilec Giva Taise Joao Oliveira.

„Jedná se o hráče kazašského Kairatu Almaty, který nemá vzhledem ke svému věku již tak pevné místo v sestavě. Zároveň má trenérské ambice, chce trénovat mužstvo. U nás mu můžeme nabídnout jak pozici trenéra, tak i pozici hráče,“ uvedl pro web Teplic jejich prezident Michal Žák. Ambiciózní severočeský kádr nabitý zahraničními jmény by měl být opět největší hrozbou pro desetinásobné české šampiony. Ale ani po angažování nového kouče nemají Východočeši žádné obavy.

„Současného trenéra Teplic známe z Kairatu, kde jsme ho měli možnost sledovat. Víme zhruba, co očekávat, viděli jsme zápas Teplic se Slov-Maticem Bratislava,“ prozradil asistent trenéra Jaroslav Bartušek.

V sestavě Chrudimi musí letos fanoušci oželet přítomnost Douglase, který zamířil právě do kazašského velkoklubu. Řady Era-Packu naopak vyztuží nové tváře Kilmer a Paulinho.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž