Kabina sparťanských futsalistů.

Kabina sparťanských futsalistů. | foto: Facebook

Futsalový šlágr podzimu nadešel, Sparta hostí domácího hegemona

  • 0
Ve futsalové lize není v současné době prestižnější zápas. Sparta versus ERA-PACK Chrudim, souboj o první příčku v tabulce se hraje v rámci 10. kola v neděli 19. listopadu od 20.00 v aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze.

Futsalová Sparta začala novou éru. Éru s velkými ambicemi, hvězdnými cizinci a atraktivním projevem. Proti stojí domácí hegemon s třinácti tituly, takřka nepřemožitelný tým.

Hraje druhý s prvním, v tabulce oba rivaly dělí jen skóre, které má lepší Chrudim.

„Zápas nám ukáže, jestli už jsme schopní Chrudimi konkurovat, nebo ne,“ říká Jaromír Blažek, marketingový ředitel futsalové Sparty a legendární gólman té fotbalové. „Můžeme si porovnat sílu s nejlepším týmem u nás.“

Ne, o titulu podzimní hit nerozhodne, protože ve futsalové lize se po základní části hraje ještě play-off. Ale výhodnější je tam jít z první příčky, protože finále pak začínáte doma.

„Ale to hodně předbíháme,“ upozornil Blažek. „Pro nás je nejprestižnějším zápasem derby se Slavií, všechny utkání s týmy ze špičky tabulky jsou stejně důležité.“

Sparta i Chrudim v dosavadních devíti zápasech ztratily jen dva body za remízu. Obě elitní mužstva obrala Plzeň, Sparta hned v prvním kole.

Duel ze začátku září byl ovlivněn kolapsem sparťanského prezidenta Zdeňka Větrovského, který později na následky srdečního selhání zemřel. Závěrečné minuty se nedohrávaly.

Chrudim v Plzni remizovala před pár dny.

Sparta dala v lize nejvíc gólů, v devíti duelech skórovala padesátkrát, Chrudim se prosadila šestačtyřicetkrát. Ale má lepší obranu, inkasovala jen třináct branek, Sparta dvakrát tolik. „My ani bránit neumíme, hrajeme ofenzivně,“ říká Blažek s úsměvem.

Třeba v posledním kole dala Sparta devět branek v Mělníku, z toho ligová hvězda Wilde šest. Na někdejšího dvojnásobného brazilského mistra světa z let 2008 a 2012 bude Sparta spoléhat i proti Chrudimi.

„Mírným favoritem je podle mě soupeř, má přece jen víc zkušeností, ve špičce je strašně dlouho. Pro nás zase hraje domácí prostředí. Věřím, že přijde hodně fanoušků jako na derby a pomůžou nám,“ doufá Blažek.

Futsalový šlágr začne přibližně dvě hodiny po skončení extraligového hokeje mezi Spartou a Třincem, obě haly dělí v pražské Libni jen pár stovek metrů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž