Čeští futsalisté

Čeští futsalisté | foto: futsal.fotbal.cz

Čeští futsalisté zahájí MS v Litvě pondělním zápasem s Panamou

  • 1
Čeští futsaloví reprezentanti vstoupí do mistrovství světa v Litvě pondělním zápasem s Panamou. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna ve skupině D poté ještě čeká favorizovaná Brazílie a Vietnam.

Do osmifinále projdou dvě nejlepší mužstva z šesti skupin a čtyři nejlepší celky na třetích místech. Češi se na MS představí počtvrté, nejlepším výsledkem Neumannova výběru je osmé místo z roku 2004.

„Řekli jsme si, o co nám na šampionátu jde. Jdeme za svým cílem, který začínáme naplňovat. Připravujeme se naplno na pondělní utkání,“ řekl Neumann pro web futsal.cz.

„Všichni se na to moc těšíme. Kluci jsou vesměs zdraví a připravení. Jedeme tam prostě postoupit ze skupiny a pak se uvidí,“ doplnil kapitán Lukáš Rešetár v nahrávce pro média.

Brazilci jsou s pěti triumfy suverénně nejúspěšnějším účastníkem MS, národní tým podlehl jihoamerickému gigantovi ve všech sedmi dosavadních utkáních. S Panamou ani Vietnamem se čeští futsalisté ještě nikdy nestřetli.

Neumann považuje duel proti Panamě za klíčový. „První zápas ukáže, jak budeme v turnaji působit dál. Pokud bychom ho nezvládli, těžko asi postoupíme ze skupiny. Naopak, když ho zvládneme, tak se u hráčů rozvine lepší kreativita a budou mít větší sebedůvěru na balonu, bude stoupat jejich sebevědomí. Je to strašně důležité pro druhý zápas s Brazílií,“ uvedl kouč.

„Samozřejmě si věříme. Panama není top tým, ale bude záležet na tom, jakou hru předvedeme a jak se adaptujeme na styl soupeře, který je jiný, než na co jsme zvyklí tady v Evropě nebo v lize. Určitě chceme vyhrát a uděláme pro to všechno,“ dodal Rešetár.

Program českého týmu ve skupině D

Pondělí 13. září:
Česko - Panama (17:00, Klaipeda)
Čtvrtek 16. září:
Česko - Brazílie (19:00, Klaipeda)
Neděle 19. září:
Česko - Vietnam (15:00, Kaunas)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž