ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Topič, MAFRA

Rodinný duel: Kudela přemluvil bratra, aby hrál, pak ho porazil

  • 0
„Brácho, vrať se k hokejbalu,“ přesvědčoval elitní kladenský obránce Tomáš Kudela svého mladšího bratra Pavla, když k němu v červnu došla extraligová nabídka z Letohradu. Možná i proto, že starší sourozence se poslouchat musí, Pavel Kudela navzdory dřívějším problémům se zdravím kývl.

K hokejbalu se vrátil a před týdnem se bratři utkali na hřišti. Favorizované Kladno vyhrálo v Letohradu 2:0, mladší Pavel pak sourozencův tým obdivoval.

„Proti mistrům jsem hrál poprvé a smekám před nimi klobouk, hrají pěkný a rychlý hokejbal. Byl to fyzický náročný zápas a museli jsme podat co nejlepší výkony, troufám si říct, že jsme je slušně potrápili. I když nepadlo moc gólů, tak si myslím, že pro oči diváků byl zápas přitažlivý,“ hodnotil na webu hokejbal.cz.

Mezi bratry-protihráči pochopitelně došlo i na popichování. Pavel Kudela přiznává: „Hecovali jsme se. Oba jsme se na zápas moc těšili, protože to bylo poprvé, co jsme hráli proti sobě.“ A co takhle nastoupit společně? „Já bych do toho šel, ale v dohledné době je to asi nesplnitelný sen,“ odhaduje mladší z bratrů.

Pro Kladno byla výhra 2:0 v Letohradu prozatím poslední, protože sobotní domácí zápas posledních extraligových mistrů proti Sudoměřicím byl odložen kvůli velké marodce hostujícího týmu.

„Teď jsme dali mužstvu volno a od pondělí se začneme připravovat na příští víkend, kdy nás čekají těžké zápasy v Sudoměřicích a Třinci,“ řekl asistent kladenského trenéra Milan Maršner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž