Frintová: Z Hrádku až do Atén?

  • 1
Pardubice - Před dvěma lety byla absolutně neznámou závodnicí, teď je evropskou šampionkou a jednou z největších českých nadějí. Vendula Frintová bleskurychle stoupá v triatlonové hierarchii. "Zlato z Karlových Varů by ale mělo být jen její startovní metou," tvrdí její trenér Jiří Seidl. Objevil ji předloni v červnu při veřejném závodě na Hrádku, kde vyhrála juniorskou kategorii. Tehdy ještě neměla ani licenci triatlonového svazu.

Subtilní dívka okamžitě Seidlovi padla do oka. Rychle rozpoznal její talent a Frintová se začala připravovat v pardubickém sportovním centru mládeže.

Vloni zářila mezi juniorkami, letos se hned v první sezoně prosazuje mezi ženami. "Vendula okusila Karlových Varech atmosféru velkého závodu, vychutnala si pocity na stupních vítězů a teď by měla vstoupit do velkého světa," tvrdí Seidl o své svěřenkyni, kterou zanedlouho čeká start na mistrovství Evropy do 23 let v Lucembursku a premiéra ve Světovém poháru v Kanadě.

A velký svět? Jsou to snad olympijské hry v Aténách? "Bez velkých cílů nemá cenu sport dělat," usmál se Seidl. "Start na olympiádě může být reálný," tvrdí trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž