Momentka z baseballového finále mezi Kotlářkou Praha a Draky Brno

Momentka z baseballového finále mezi Kotlářkou Praha a Draky Brno | foto: Jan Beneš

Kotlářka dvakrát prohrála, extraligu baseballistů vedou Draci Brno

  • 0
Do čela baseballové extraligy se dostali Draci Brno, kteří o víkendu v Praze dvakrát porazili poslední tým tabulky Eagles vysoko 18:1 a 12:0. Na druhé místo klesla Kotlářka, která nejprve ve čtvrtek podlehla Tempu Titans Praha 4:16 a v sobotu nestačila na stejného protivníka po prohře 4:9.

„Proti Tempu se nám vůbec nedařilo, naopak soupeř využil všech příležitostí, které jsme jim nabídli,“ uvedl v tiskové zprávě manažer Kotlářky Ondřej Chocholatý.

Vedení Arrows Ostrava ukončilo spolupráci s americkým hlavním koučem Gregem Brumleyem, funkce hrajícího trenéra a jeho asistenta nyní zastávají Boris Bokaj a Shaun Chase.

„Nebyly naplněny krátkodobé cíle, a tudíž nebyl předpoklad k dosažení dlouhodobých plánů,“ konstatoval prezident klubu Radim Kepák.

Nové trenérské vedení týmu si odbylo premiéru v pátek, kdy Arrows na domácím hřišti porazili Techniku Brno 2:1. V sobotu v Brně Technika v prvním utkání vyhrála 11:1, ve druhém se prosadila Ostrava po výsledku 16:6.

„Naším cílem je dostat se do play-off extraligy. Poslední výsledky nás přesvědčily, že na to rozhodně máme,“ dodal Kepák. Ostravanům patří v tabulce třetí místo, z 22 zápasů se jim podařilo polovinu vyhrát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž