Box - ilustrační foto

Box - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Boxerka Gajdová přiveze medaili z juniorského MS, Suchý k ní má blízko

  • 0
Veronika Gajdová získá medaili na juniorském mistrovství světa v boxu. Na šampionátu v Polsku postoupila reprezentantka Sportovního klubu Boxing Praha do semifinále váhové kategorie do 60 kg po jednoznačném vítězství 5:0 nad moldavskou soupeřkou Cristinou Chiperovou.

Gajdová na turnaji zaznamenala druhé vítězství, předtím mezi nejlepší osmičku postoupila po boji (3:2) přes Badmaarag Ganzorigovou z Mongolska. V duelu o finále jí bude stát v úterý v cestě indická soupeřka startující pod jménem Vinka.

Pro český box to bude znamenat teprve třetí medaili z juniorského MS. V roce 2000 získal Petr Barvínek bronz ve váze do 67 kg a osm let nato jej napodobil Zdeněk Chládek v kategorii do 64 kg.

Jedna výhra dělí od medaile Erika Suchého. Úřadující juniorský vicemistr Evropy otočil v sobotu ve váze do 64 kilogramů nepříznivý vývoj zápasu s Rumunem Andreiem Mustetem a postoupil do čtvrtfinále. O minimálně bronz bude usilovat v pondělí v souboji s Ukrajincem Bozorbojem Matijakubovem.

Ve druhém kole si Suchý poradil s Finem Jerem Niemelainenem, na úvod měl volný los. Ve čtvrtfinále byli z českých reprezentantů naposledy v roce 2008 Chládek a Oskar Lakomý. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box