El Niňo vyhrálo ligu, ale přijde o opory

Praha - I když se stolní tenistům celku El Niňo podařilo utnout dvouleté kralování Horní Suché v extralize, tým v brzké době opustí tři jeho opory. Majiteli Zbyňku Špačkovi totiž chybí peníze, aby je dokázal udržet. "Dali mu dárek na rozloučenou," uvedl trenér Jindřich Panský.

Hráči El Niňa pokořili Horní Suchou nečekaně 3:0 na zápasy. V posledním klání na svých stolech v Praze 6 na Kotlářce Horní Suchou nespasil ani Petr Korbel. "Tři roky jsme usilovali, aby Praha měla titul a jsem moc rád, že se to povedlo. Každý se na tom podílel, skvěle jsme se sešli," řekl Josef Plachý.

Trenér Panský označil výhru za překvapení. "Je za tím kus práce a velkého štěstí. Měli jsme lepší partu a širší kádr," řekl Panský ještě chraplavým hlasem po velkých oslavách, které se v Karlových Lázních protáhly až do rána.

Od půlky sezony se vědělo, že klub opustí Plachý, František Krčil a Marek Klásek. Majitel družstva Zbyněk Špaček nemá na to, aby je zaplatil.

Klásek s Krčilem budou hrát v Německu, Plachý míří do Paříže. "Ještě to nemám podepsané, ale jsme domluveni," řekl Plachý. 

Panský nadále povede El Niňo a v týmu bude mít Tomáše Pavelku a dále Bohumila Vožického, Petra Kauckého a juniora Jana Urbánka.

Bývalý úspěšný hráč Panský doufá, že přesto bude mít družstvo šanci obhájit titul. "Je možné to zopakovat. Pavelka a Vožický jsou dost silní a když se k nim někdo přidá..." uvedl Panský.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž