JAZYKY. Momentka z duelu boxerů Deontaye Wildera (vpravo) a Tysona Furyho v Los...

JAZYKY. Momentka z duelu boxerů Deontaye Wildera (vpravo) a Tysona Furyho v Los Angeles. | foto: AP

Sejmu tě, slíbili si navzájem před odvetou boxeři Wilder i Fury

  • 5
Remízou skončil v prosinci 2018 souboj elitních boxerů těžké váhy Deontaye Wildera a Tysona Furyho. V odvetě, kterou hostí 22. února Las Vegas, se podle obou aktérů nic podobného nebude opakovat.

Američan Wilder i Brit Fury před odvetnou bitvou o pás šampiona organizace WBC slíbili soupeři knokaut. Oba jsou přesvědčeni, že 22. února v Las Vegas vyhrají před limitem a rozhodčí tak nebudou mít práci, aby určili vítěze.

„Je to rozdělaná práce, kterou teď dokončím. Knokautuju ho,“ řekl Wilder na tiskové konferenci v Los Angeles. „Jsem lev, král džungle. Přijdu tam 22. února a urazím mu hlavu,“ slíbil čtyřiatřicetiletý boxer, jenž si před limitem připsal 41 ze svých 42 výher. Naposledy porazil loni v listopadu Kubánce Luise Ortize, kterého knokautoval v 7. kole.

Podobně na tom je ale i o tři roky mladší Fury, který také mezi profesionály nikdy neprohrál a 20 z 29 zápasů ukončil před limitem. „Setkáme se spolu uprostřed ringu. A nebudu utíkat, nebudeš mě muset hledat,“ řekl Fury. „Jen si dávej pozor na moji pravou ruku, která tě uspí ve dvou kolech. Stoprocentně,“ slíbil Fury soupeři.

Předešlý souboj Wilder - Fury skončil remízou, se kterou nebyl spokojený ani jeden z boxerů. Oba byli přesvědčeni, že měli vyhrát. I proto se hned začalo mluvit o odvetě, ke které dojde v únoru. Fury je přesvědčen, že druhý souboj nabídne skvělý box, podobný jako legendární souboj Brita Lennoxe Lewise a Mikea Tysona z USA v červnu 2002.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž